מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לד"ר אבליןיוני22/04/2008
שלום ד"ר,
בן 28, מאובחן כבר 6 שנים עם פיברומיאלגיה.
לפני חודש וחצי נכנסו ברכבי מאחורה. רופא קבע שזה צליפת שוט, בשבועיים הראשונים הכאבים היו בעיקר בגב עליון.
מלפני שבועיים סובל מכאבי רגליים(גם בכפות) חזקים במיוחד. סיימתי כמה טיפולי פיזיו' שלא עזרו, לוקח אטופן כ-12 ימים שגם לא עוזר כ"כ(את האטופן נתן לי הראומטלוג)
יש לציין שעד התאונה התסמינים שהפריעו לי בעיקר היו העייפות והחולשה(גם הכאב, אבל פחות),
מאז התאונה הכאבים פשוט מטורפים.
אשמח מאד אם תוכל לכוון אותי מה לעשות, לאיזה כיוון טיפולי כדאי ללכת. אני די אובד עצות.
תודה רבה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוני
ד''ר יעקב אבלין22/04/2008יוני שלום,
הקשר בין פיברומיאלגיה לבין חבלות לעמוד השידרה הצווארי (בעיקר צליפות שוט) הוא נושא מורכב שקיימים לגביו ויכוחים בספרות הרפואית - וגם בבתי המשפט. כללית קיים רושם שחבלות מסוג זה עלולות להיות גורם להתפרצות של פיברומיאלגיה - אך כאמור יש החולקים על עמדה זו.
בכל אופן אם אתה סובל מפיברומיאלגיה ישנם מספר דברים שעשויים לעזור. הראשון שבהם הוא הנושא של פעילות גופנית, שחייבת להיות סדירה אבל הדרגתית. הפעילות צריכה להיות אירובית באופן כללי - אבל שוב מודגש - הדרגתית. בדרך כלל כדאי להתחיל עם הליכה.
דבר נוסף שיכול לעזור מבחינת כאבים הוא טיפול בהידרותרפיה - טיפול המתבצע בתוך בריכה של מים מחוממים תחת הדרכה של פיזיותרפיסט מוסמך.
מבחינת כאבים אפשר להשתמש בטווח הקצר בתרופות כמו טרמדקס (תרופה חזקה נגד כאב). מעבר לזה הטיפול מבוסס על תרופות שונות. אלטרול היא תרופה המשפרת את איכות השינה וגם מקלה על כאבים. תרופות כמו סימבלטה ואיקסל הוכחו לאחרונה כיעילות לטיפול בפיברומיאלגיה והליריקה המפורסמת - אשר אושרה לפני כחצי שנה בארה"ב כתרופה לפיברומיאלגיה - גם כן מתאימה לחולים מסויימים. כמובן כדאי להתייעץ עם ראומטולוג לגבי המקרה הספציפי שלך.
אתופן, תרופה אנטי דלקתית, היא בעלת יעילות מוגבלת בלבד בטיפול בפיברומיאלגיה, שאיננה מחלה דלקתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד משהו
יוני23/04/2008לגבי הפעילות הגופנית- עד התאונה הייתי עושה הליכות, עכשיו זה בלתי אפשרי בגלל הכאבים ונראה לי שזה רק יחמיר את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)