כאב בפרק שורש כף היד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב בפרק שורש כף היד
    נתן
    24/04/2008

שלום רב

מזה כמה שבועות שאני סובל מכאבים בשורש כף היד (הכאב ביד הימנית משמעותי ביותר)

זה לא כאב שמלווה אותי כל הזמן אלא רק בזמן מאמץ וכיפוף פרק כף היד.

חשבתי שאולי זה בגלל שהתחלתי בשכיבות סמיכה (דבר שעשיתי בעבר) ולכן הפסקתי, אך כבר עברו כמה שבועות ואין כל שינוי, וכמובן אני מנוע מלעשות שכיבות סמיכה או כל מאמץ דומה.

קיבלתי מרופא כללי הפניה לצילום רנטגן של שורש כף היד, וכן בדיקות דם (ספירת דם, שקיעת דם, תפקודי כבד, ויטמין B12, CRP, RFׂ)

בדיקות הדם יצאו בטווח הנורמה מלבד EOSINOPHILS % 7.71 % ( 0.00- 6.00) (.........)*

תוצאות צילום הרנטגן :

צילום שורש כף היד (2 צדדים)

מבנה גרמי תקין

אין סיפור קליני.

רציתי לשאול מה יכולה להיות הסיבה לכאב ? מה עוד ניתן לעשות בתחום הבירור/טיפול ?

תודה וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב בפרק שורש כף היד

הוספת תגובה

• תשובה לנתי

ד''ר יעקב אבלין
    25/04/2008

ישנן סיבות מקומיות שונות לכאבים באזור שורש כף הידי ולעיתים קרובות מדובר בדלקות של גידים על רקע של שימו יתר כלומר בעקבות הפעלה ממושכת של השריר והגיד המעורבים. לפעמים התופעה קשורה לעיסוק המקצועי כמו לדוגמא כתיבה ממושכת על מקלדת או הפעלה של ציוד מכני מסויים. דוגמא אחרת היא זו של מוסיקאים שעלולים לסבול מדלקות ספציפיות כתוצאה מהפעולות העדינות והחוזרות על עצמן שהם מבצעים בשרירי הידיים. מאידך גיסא כאבים באיזור זה עלולים להיות גם כתוצאה מלחץ על עצבים באיזור כמו במקרה הידוע של תסמונת המנהרה הקרפאלית Carpal tunnel syndrome שבה נוצר מסיבה כלשהיא לחץ על העצב העיקרי המגיע לכף היד וכתוצאה מכך יש כאבים ותחושת זרם בכפות הידיים. כדי לבדוק את כל אלה כדאי להבדק אצל ראומטולוג או אצל אורטופד מומחה לכפות הידיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו