מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ארטריטיסיקיר27/04/2008
שלום לך ד"ר
אני בן 21 סובל ממחלת קרוהן בעקבות זה פרץ לי הארטריטיס ברגל ברצוני לדעת מה אני יכול לעשות כדיי שהרגל לא תיתנפח לי לאחר הליכה מרובה או מאמץ?
ומדוע אני פתאום מרגיש שאני הולך בסדר ואז זה שוב חוזר לי ואז שוב אני מתחיל ללכת בצליעה זה בא בהפוגות?
עשיתי בדיקת mri הייתי אצל מספר אורטופדים וגם אצל ראומטולוג למה אין פתרון?
דלקת בגיד אכילס מתעכה ואז חוזרת לא מבין את זה...
או אולי לעשות שוב סריקת mri או סריקה יותר מתקדמת ופרטנית?
אשמח ליעוץ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטריטיס
יקיר27/04/2008רגל הכוונה לקרסול, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ליקיר
ד''ר יעקב אבלין27/04/2008אכן, מחלות מעיים דלקתיות כמו מחלת כרון עלולות להסתבך בסוג ספציפי של דלקת מפרקים. דלקת מפרקים מסוג זה עלולה לפגוע הן בעמוד השדרה ובאגן והן - כמו במקרה שאתה מתאר - במפרקים היקפיים כמו הברכיים או הקרסוליים.
כאשר סיבוך זה מתפתח יש להתייחס אליו כמו לכל דלקת מפרקים אחרת. המשמעות היא שבדרך כלל יש צורך בטיפול נוגד דלקת ארוך טווח, ולעיתים קבוע, על מנת לדכא את פעילות הדלקת, למנוע כאב ומה שלא פחות חשוב - למנוע נזקים בלתי הפיכים למפרקים לטווח הרחוק. מדובר בתרופות אנטי דלקתיות בעלות טווח פעילות ארוך כמו למשל סלזופירין ומטוטרקסאט. במקרה של דלקת המלווה את מחלת כרון גם תרופות ביולוגיות כמו רמיקייד יכולות לבוא בחשבון, בהתאם לחומרת המחלה. (תרופה זו עשוייה גם להועיל מאד מבחינת מחלת המעיים).
בשורה תחתונה - דלקת המפרקים ממנה אתה סובל דורשת טיפול מתמשך, תחת השגחה של ראומטולוג ותוך מעקב אחרי פרמטרים שונים כמו בדיקות דם (שקיעת דם, CRP וכו'). אין הכרח בביצוע בדיקות MRI חוזרות, אלא אם קיימת שאלה אנטומית ספציפית כמו חשד לקרע בגיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר
יקיר29/04/2008תודה להתיחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)