כאבי פרקים המתחזקים בערבים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי פרקים המתחזקים בערבים
    עדי
    30/04/2008

בחודשים האחרונים התחלתי לסבול מכאבי פרקים וכאבים אחרים שאיני יודעת למקדם. כאבים אלה מתחזקים בעיקר בשעות הערב והלילה. מדובר בכאבים במפרקי הידיים, בברכים, לעיתים בכתפיים. הכאב בידיים כה עז לעיתים עד שאיני מצליחה להרים כוס או לחתוך פרוסת לחם. הכאבים ברגליים גם הם בלתי ברורים אך הם גורמים לכך שאני מתקשה להתרומם על רגלי וההליכה כואבת. המצב היחיד בו הגוף אינו כואב כלל הוא מצב של מנוחה מוחלטת.
    רופא המשפחה העלה חשד לפיברומאלגיה. בדיקות הדם שעשיתי הראו על CRP 0.78 וכן על ESR 42 . כמו כן התגלתה תת פעילות קלה בבלוטת התריס שאיני יודעת אם קשורה לכאבים אלה TSH 4.6 .
    מה יכולים להעיד ממצאים אלה? מה מקורם של הכאבים העזים המתחזקים בעיקר בלילה?

אני מודה לך מאוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לעדי - כאבים על פני שעות היממה

ד''ר יעקב אבלין
    01/05/2008

עדי שלום,
    למרות שקשה לקבוע בודאות את הסיבה לכאבים על סמך המידע הזה אפשר לציין כמה דברים לגבי כאבים בשעות שונות של היממה.
    כאבים ההולכים ומתחזקים בהדרגה משך היום ומירביים לקראת ערב הם לעיתים קרובות על רקע שאינו דלקתי. כך למשל הכאבים המופיעים באוסטאוארטריטיס, המצב הידוע כ"שחיקת סחוסים" (למרות שהתהליך אינו רק תהליך של שחיקה), נוטים להתגבר בסדר כזה ומוקלים מאד על ידי מנוחה.
    מצד שני כאבים המופיעים דווקא בלילה, במנוחה, ובעיקר כאבי גב כאלו, עלולים להצביע על מקור דלקתי, כמו סוגי דלקות מפרקים המערבות את עמוד השדרה והאגן. במצב כזה יש לעיתים קרובות גם הרגשת נוקשות בשעות הבוקר.
    פיברומיאלגיה היא סיפור קצת אחר. הכאב בפיברומיאלגיה יכול להיות נוכח משך כל היממה אבל באופן מאד טיפוסי הוא מלווה הפרעות שינה קשות עם יקיצות מרובות, קושי בהרדמות והרגשה של שינה שאינה מרעננת.
    במקרה שלך הבדיקות שציטטת דווקא מצביעות על עלייה מסויימת במדדי הדלקת, ממצא שאינו טיפוסי לפיברומיאלגיה, שאיננה מחלה דלקתית. עם זאת, כדי להתקדם עוד באבחנה את צריכה להבדק על ידי ראומטולוג שינסה לחבר את הסיפור, את הממצאים בבדיקה גופנית ואת בדיקות המעבדה לכלל אבחנה מועילה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מודה לך מאוד על תגובתך המפורטת

עדי
    01/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדי שלום

חסוי
    02/05/2008

סליחה שאני "נדחפת"......אך קראתי את המייל שלך, וכל מה שאת מתארת מאוד מאוד דומה למה שאני חוויתי, אז אם זה יכול לעזור במשהו, למה לא......
    במקרה שלי כל הכאבים והתופעות שאת מתארת (כאביםבהפרקים, כפות ידיים, ברכיים , כתפיים וכו) , בעיקר במהלך הלילה בעת מנוחה (שאין תזוזה) , קשיון בבוקר, חוסר יכולת להזיז ולתפקד........בקיצור זה התחיל אצלי מדלקת פרקים קלה (היה מגיע לעיתים רחוקות, אחת ל.ומטופל נקודתית, ובמהלך שלוש שנים הכאבים יותר ויותר תכופים........וכעת, לא עוזבים.
    לאורך 3 השנים, במעקב של ריאומטולג, נעשו בדיקות דם, ועלה כי המרכיב ריאומטיד פקטור הוא מאוד מאוד גבוה.
    לא אלאה אותך, השורה התחתונה - התחושות שאת מתארת מאוד דומות לשלי, ואצלי האבחנה היתה דלקת פרקים, ונתנו לי טיפול בכדור בשם פלאקווניל. הוא "מגרש" את הכאב. צריך לקחת אותו על בסיס יומי.
    כדאי לך לבקש מהרופא שלך לבדוק את המרכיב הזה בדם: ריאומטיד פקטור, אם הוא גבוה - זה יכול להראות שהבעיה היא דלקת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה על תגובתך. הבעיה אצלי

עדי
    02/05/2008

קצת הפוכה. אצלי הכאבים מתחזקים לקראת ערב (כמעט לא קיימים בבוקר) ונעלמים לגמרי בעת מנוחה. כלומר ברגע שאני לא זזה אני לא מרגישה אותם, אבל בכל תזוזה הכי קלה, כל הפרקים - במיוחד בידיים אבל גם בכתפיים וברגליים, מתחילים לכאוב - אם אני צריכה לקום על הרגליים, להרים כוס, לפתוח ברז וכו'. הייתי כבר מעדיפה (אם אפשר היה לבחור מחלות) בדלקת פרקים "נורמלית" על פני מה שנדמה לי שהוא הבעיה שלי - שחיקת הסחוסים. אני מאוד מבואסת.
    שוב תודה לך. אני מעריכה מאוד את הנסיון שלך לסייע מנסיונך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפואה שלמה

חסוי
    02/05/2008

בכל מקרה שווה לבדוק את המרכיב הזה בדם.
    ב ר י א ו ת.........

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו