ראומטיזם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ראומטיזם
    אורית
    06/05/2008

שלום ד"ר, כיצד אני יכולה לבדוק אם אני סובלת מדלקת פרקים? אני סובלת מכאבים שונים בעצמות ובשרירים, הרבה פעמים מדלקות גידים, בחורף המפרקים מאטד כואבים לי ולא מתייחסים אלי מברצינות אולי בגלל שאני בת 30

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ראומטיזם

הוספת תגובה

• לאורית

ד''ר יעקב אבלין
    06/05/2008

אורית שלום,
    האבחנה של דלקת מפרקים מתבססת קודם כל על הסיפור של החולה - האנמנזה. כאבי מפרקים עשויים להופיע בסדר שונה עם מעורבות של מפרקים שונים, גדולים ו/או קטנים, עם או בלי מעורבות של עמוד השדרה והאגן. כל תיאור עשוי לכוון לאבחנה שונה. השלב הבא הוא בדיקה גופנית יסודית על ידי ראומטולוג במהלכו נבדקים בשיטתיות המפרקים השונים. לאחר מכן ניתן להיעזר בסדרה של בדיקות דם לרבות מדדים כלליים של דלקת (שקיעת דם ו - CRP) ובדיקות של נוגדנים ספציפיים האופיניים למחלות מפרקים שונות (RF, ANA וכו'). צילומי רנטגן מוסיפים מידע מסויים ובמקרים ספציפיים גם בדיקות הדמייה אחרות כמו CT, MRI ומיפוי עצמות רצויים. במאמר מוסגר יצויין שמחלות מפרקים עלולות להתפתח בכל גיל, כולל בילדות ובוודאי גם בגיל 30.
    שורה תחתונה - האבחון של דלקת מפרקים הוא תהליך מסודר ומקצועי אשר אמור להתבצע על ידי ראומטולוג. כדאי לבקש הפנייה למומחה בתחום זה ולהערך מראש עם בדיקות המעבדה הבסיסיות (כפי שהזכרתי לעיל) + בדיקות נוספות על פי שיקול דעתו של רופא המשפחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפוסט שלך

איתי ציטיאט
    29/08/2011

אורית שלום

שמי איתי, בן 33, ואני סובל מבעייה דומה לשלך כבר כמה שנים.
    מדובר בכאבי מפרקים,שרירים וגידים הנודדים בכל הגוף.
    הרופאין לא יודעים מה יש לי, אבל לי ברור שיש בעיה.
    רציתי לשאול - אולי מצאת פיתרון לעיה אצלך, אולי קיבלת כמה תובנות, אולי משהו...
    אני ממש מתוסכל מכל הסיפור.
    אשמח לשמוע ממך
    המייל שלי : [email protected]
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו