פיברומיאלגיה והריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיברומיאלגיה והריון
    טל
    11/05/2008

שלום רב,

אני בת 35 מאובחנת מזה מספר חודשים כחולת פיברו. אני בהריון שלישי שבוע שישי ואני מאוד חוששת מההריון ומהחמרת התסמינים. אני עובדת במשרה מלאה,לומדת ובסך הכל מצליחה לנהל חיים רגילים, כמובן שיש תקופות טובות ופחות טובות.
    אני מתלבטת מה לעשות עם ההריון היות ואני חוששת מהחמרה. אני נוטלת ציפראמיל כדי להרפות את השרירים בלילה וזה אכן עוזר.
    מה ידוע על פיברו והריון? האם חייבת להיות החמרה?

תודה,טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיברומיאלגיה והריון

הוספת תגובה

• תשובה לטל

ד''ר יעקב אבלין
    11/05/2008

אז ככה:
    אין שום מידע בספרות לגבי הקשר בין פיברומיאלגיה להריון. אין עדות לכך שהמחלה מחמירה בהריון או שיש עלייה בסיבוכי הריון. (אמנם ההריון מטבעו מלווה עייפות, כאבי גב וכדומה וסימפטומים אלו עלולים להתלבש על הסימפטומים של הפיברומיאלגיה). עם זאת אני רוצה להדגיש, שכשאני אומר שאין מידע - הכוונה היא שהנושא לא נחקר עד כה בצורה מסודרת כך שלא ניתן לקבוע גם באופן חד משמעי שאין עלייה בשכיחות של סימפטומים מסויימים בזמן ההריון. בכל אופן לא מעט חולות פיברומיאלגיה עוברות את ההריון בשלום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו