מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקשה לחוות דעתחנה13/05/2008
אני בת 63 ואובחנתי לפני כשנתיים ע"י ראומטולוג כסובלת מפיברומיאלגיה. האמת היא ששנים רבות סבלתי מכאבים בכל מיני מקומות בגופי לעיתים רגלים, גב, צואר, כתפים ועוד. שנתי אינה טובה ואני עייפה מרבית היום ללא קשר למאמץ. יש לי גם נטייה לדכאונות מדי פעם לכן בהמלצת הרופא התחלתי טיפול בתרופות אנטי דכאוניות שלדעתו אמורות להוריד את סף הכאב. לאחרונה המליץ על סימבלטה. האם ידוע לך על תוצאות חיוביות לסימבלטה בפיברו ? תודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לחנה
ד''ר יעקב אבלין15/05/2008חנה שלום,
אכן סימבלטה היא אחת התרופות החדשות יחסית אשר לגביהן קיים מידע מבוסס המצביע על יעילותן בטיפול בפיברומיאלגיה. הסימבלטה היא תרופה המשמשת לטיפול בדיכאון וכן במצבי כאב כרוני כמו פגיעה בעצבים במחלת הסוכרת. בנוגע לפיברומיאלגיה העדויות הן די טובות והתרופה נמצאת בתהליכי אישור לאינדיקציה הזו בארה"ב. בארץ התרופה אינה רשונה עדיים ספציפית לפיברומיאלגיה אך למעשה אף תרופה לא קיבלה עד כה אישור כזה בישראל.
לסיכום - סביר לנסות טיפול בסימבלטה לאחר כשלון של תרופות קודמות כפי שתארת וכמובן תוך תשומת לב לתופעות הלוואי האפשריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)