כאבי פרקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי פרקים
    רמי
    17/05/2008

בוקר טוב
    מזה מספר חודשים אני סובל מכאבי פרקים בשחמות ובצוואר הכאבים מתגברים בערב ובמשך הלילה כך שפשוט לא ניתן לישון
    תזוזת הגוף קשה והכאבים גבוהים כאילו שהכל תפוס.
    לשיכוך הכאבים אני לוקח אקרוקסיה בהמלצת הראומטולוג.
    היות ותרופה זו לא בריאה אני משתדל לסבול ולקחת פעם ביומיים שלושה עד כמה שאני יכול למשוך את הכאב.
    האם יש כדור אחר לשיכוך כאבים אשר אנו מסוכן וניתן לקחתו בתדירות יותר גבוהה ומה הפתרונות לפתרון הבעיה
    תודה רמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי פרקים

הוספת תגובה

• תשובה לרמי

ד''ר יעקב אבלין
    17/05/2008

השלב הראשון הוא להגיע לאבחנה...
    התפתחות של סימפטומים כמו אלה שאתה מתאר עלולה להצביע על התפתחות של אחת מסוגי דלקות המפרקים המערבות את עמוד השדרה והאגן למרות שיתכן גם שהכאבים אינם על רקע של דלקת אלא מסיבות אחרות (אורטופדיות למשל). הבירור צריך לכלול בדיקה גופנית אצל ראומטולוג, בדיקות מעבדה כדי להבחין בסימני דלקת ובדיקות הדמייה כמו צילומי עמוד שידרה ואגן ועל פי הצורך שיטות הדמייה נוספות (CT וכו'). כמובן אם מוצאים דלקת מפרקים כזו ניתן לטפל בה בתרופות אנטי דלקתיות יעילות וארוכות השפעה.
    ארקוקסיה מועילה רק לטווח הקצר. מבין התרופות נוגדות הדלקת קצרות הטווח היא תרופה בטוחה יחסית מבחינת השפעתה על הקיבה אך אכן לא רצוי לקחת אותה משך תקופה ארוכה בגלל השפעתה על לחץ הדם, הכליות ועוד. תרופות נוגדות כאב שאינן נוגדות דלקת (אקמול, אופטלגין, קוד-אקמול וכו) יכולות לעזור. אבל כאמור - החשוב ביותר - להתקדם עם תהליך האבחנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רמי
    17/05/2008

תודה על תשובתך המלומדה
    שכחתי להוסיף שכך שתהליך התחיל בפרקים של בוהני הרגלים (נשללה גאוט)
    והיום אני מקבל קולכיצין 50 פעמיים ביום
    האם יש תרופות נוספות לא מזיקות לאורך זמן בנוסף לאלה לציינת.
    שוב תודה רמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרמי

ד''ר יעקב אבלין
    17/05/2008

אכן יש תרופות נוספות אבל קשה להמליץ על תרופה ספציפית בלי לדעת מה האבחנה. קולכיצין יכול להיות יעילות במחלות כמו gout ב - pseudogout וגם בקדחת ים תיכונית (FMF). אם לא מדובר במחלות אלו פחות סביר שתרופה זו תעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו