שאלה בנושא antinuclear Ab

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנושא antinuclear Ab
    עמית
    22/05/2008

שלום ד"ר!
    בדצמבר האחרון היה לי כאב גרון מלווה בחום , והרגשה רעה בבדיקות נמצאו תפקודי כבד גבוהים במקצת וסימני דלקת שקיעת דם וכו,.
    בדיקות CMV, הפטיטיס , EBV טוקסו וכו יצאו שליליות.
    לפני כשבועיים עשיתי בדיקה
    לתפקודי כבד ול Antinuclear Ab ול DNA ds Ab .
    תפקודי הכבד השתפרו AST חזר לנורמה ואילו ALT מעט מעל (41) בדיקת ה DNA ds Ab שלילית אך ה antinuclear חיובית.
    שאלתי היא האם הדבר אומר בוודאות שיש לי מחלה אוטואימונית? האם יש לי SLE ( זאבת) ? האם זה יכול להיות שכתוצאה מזיהום ויראלי כזה או אחר שעברתי הופיעו לי הנוגדנים האלו?
    מה עלי לעשות?
    תודה מראש
    עמית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנושא antinuclear Ab

הוספת תגובה

• תשובה לעמית

ד''ר יעקב אבלין
    25/05/2008

בדיקת ANA לכשעצמה אינה מוכיחה כי האדם סובל ממחלה אוטואימונית (כולל לופוס). כפי שציינתי לאחרונה, הבדיקה עלולה לעיתים להיות חיובית גם אצל אנשים בריאים לגמרי והמשמעות של הבדיקה תלוייה מאד בסימפטומים של החולה ובנוכחות נוגדנים וסמנים אחרים כמו למשל בדיקת האנטי DNA. כמו כן תתיכן הופעה של נוגדנים רבים, כולל ANA בעקבות זיהום כלשהוא (לרוב ויראלי) ותופעה זו צפוייה לחלוף בהמשך. מה שצריך לעשות זה לעקוב אחריך הן מבחינה קלינית והן מבחינה מעבדתית ולראות אם הכל נעלם (כמקווה) או שמתפתחים סימפטומים יותר אופייניים למחלה אוטואימונית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו