מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיברומיאלגיה וסינדרום המיסנוסרימישל27/05/2008
שלום לנותן המענה ותודה מראש,
לפני כשנתיים נפגעתי בתאונת דרכים (מכה חזקה לגב) ומאז, אובחן אצלי סינדרום המיסנוסרי, על ידי נוירולוגית שביצעה בדיקות פיזיולוגיות פשוטות. צד שמאל שלי סובל מכאבים עזים והפרעות תחושה.
בבדיקות MRI, CT, EMG, לא נתגלו כל ממצאים שיעידו על מקור הבעיה והמצב רק הולך ומחמיר. לאחרונה ביתר שאת. ברקע יש פיברומיאלגיה שאיתה איכשהו למדתי לתפקד בצורה מלאה מזה
שנים. השאלה שלי היא , ממה יכולה לנבוע הפגיעה וההידרדרות? מה הדבר הבא שעליי לבדוק כדי לפחות לעצור את ההחמרה במצבי הפיסי?
האם ראומטולוג? או כיוון אחר?
תודה
מישל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למישל
ד''ר יעקב אבלין27/05/2008מישל שלום
יש לא מעט ויכוחים בספרות הרפואית לגבי הקשר בין פיברומיאלגיה לבין חבלות לעמוד השדרה. בשורה התחתונה חולים רבים מדווחים שהתסמונת התפתחה אצלם לאחר חבלה כזו. אין נתונים מדוייקים לגבי החמרה של התסמונת לאחר חבלה אבל זאת נראית אפשרות הגיונית. בכל מקרה הטיפול בפיברומיאלגיה שקשורה לחבלה הוא כמו הטיפול בכל מקרה אחר של פיברומיאלגיה כלומר שילוב של פעילות גופנית, הידרותרפיה, תרופות מתאימות (כמו אלטרול, סימבלתה, ליריקה וכו) וטיפול נפשי תומך על פי הצורך. את הטיפול הזה רצוי לקבל אצל ראומטולוג הבקי בנושא (בעיקרון כל ראומטולוג אמור לענות על הגדרה זו).
בנוגע לתסמונת הנוירולוגית שתארת - אם אכן קיימים ממצאים אובייקטיבים לדעת הנוירולוג, הרי שלא מדובר בביטוי של פיברומיאלגיה והנושא מחייב מעקב וטיפול על ידי נוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מישל27/05/2008תודה על המענה הפורט. אכן חשבתי שישנו קשר בין החמרת הסימפטומים של הפיברומיאלגיה לבין הפגיעה בעמוד השדרה. אני מתאמנת מזה שנים ומתפקדת באופן מלא (עבודה/לימודים) במקביל לתפריט תזונתי מוקפד.
נראה לי שאכן יש צדק בדבריך ועליי לראות ראומטולוג . אעשה זאת.
בשורה התחתונה מאוד מעניין אותי לדעת אם באמת יימצאו איזשהם נתונים אובייקטיביים הנחשבים מבחינה מדעית ל"הוכחות" לתיאור המצב.
עובדה היא שכל הבדיקות הנוירולוגיות המעמיקות לא העלו ממצאים חד משמעיים המאתרים אי תקינות או פגיעה, למעט הבדיקה הפיסית הפשוטה שעשתה הנוירולוגית עצמה.
אמשיך לראומטולוג ואתייעץ שוב עם הנוירולוגית ואבקש ממנה לערוך את אותה בדיקה כעת לאחר החמרת המצב.
אני מודה לך על ההכוונה.
מישל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)