HLA B27 שלילי ובכל זאת מחלת פרקים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• HLA B27 שלילי ובכל זאת מחלת פרקים?
    גילי
    02/06/2008

שלום,
    אני סובלת מעייפות קשה כעשור. (בת 33 נשואה+1). בנוסף כאבי גב-תחת ואיזור ברך אחת.
    לאחר 4 ניקורי מפרק ברך (נוזל דלקתי הוצא) ושתי בדיקות MRI אחת שהראתה שהמפרקים הסאקרואיליאקים מודלקים ויש התחלה של ארוזיה) והשניה הראתה דבר דומה במפרק הברך. בינתיים מפרק נוסף (קרסול שמאל) מתחיל להכאיב ולהתנפח.
    ANA היה חיובי בבית החולים ושלילי בקופת החולים. כעת קבלתי תוצאה שלילית לגן HLA B27 .
    שאלתי היא מה הכיוון שהיית חושב עליו. ההנחה היא שמדובר בבכטרב.
    אני מתקשה לתפקד ביום יום, עייפה וכל פעילות גופנית מחמירה את מצב הרגל/גב (הכאבים מורגשים בעיקר במנוחה ולא תוך פעילות אלא אם יורדת/עולה מדרגות).
    התחלתי דיאטה, דיקור ושיאצו בינתיים. כמהה לפתרון.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לגילי

ד''ר יעקב אבלין
    02/06/2008

על פי המידע שאת מוסרת בהחלט יתכן שאת סובלת מחלה השייכת לקבוצת המחלות המכונות Seronegative spondyloarthropathies (סליחה על אורך השם) אשר כוללת בינהן את המחלה אשר כונתה בעבר מחלת בכטרב וידועה היום כ - Ankylosing spondylitis. מחלה זו פוגעת במפרקי הסקרו - איליאק, בחוליות עמוד השדרה וכן במפרקים גדולים כמו הירכיים, הכתפיים והברכיים. המחלה היא מחלה דלקתית וניתנת כיום לטיפול יעיל באמצעות תרופות אנטי דלקתיות חזקות ובעיקר מגיבה היטב לטיפול בתרופות מקבוצת האנטי TNF כמו רמיקייד. למרות שהגן HLA-B27 שכיח אצל חולים עם מחלה זו הוא אינו מפויע אצל כולם והעדרו אינה שוללת בודאות את האבחנה (אגב הוא מופיע גם אצל אנשים רבים שאינם חולים). עוד יש לציין שמחלות דומות עלולות להתפתח אצל חולים הסובלים ממחלות מעי דלקתיות (כמו מחלת כרון) או ממחלת עור מסוג פסוריאזיס.
    אני ממליץ לפנות לראומטולוג ולהתייעץ איתו לגבי האבחון הספציפי ולגב י הטיפול. אם אכן זו האבחנה יש לצפות לשיפור משמעותי מאד תחת טיפול מסוג זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו