מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיברומיאלגיהשיר03/06/2008
שלום אני סובלת מפיברומיאלגיה אני עייפה מאוד באופן קבוע וסובלת מדכאון וחרדות
כולל כאבים כמובן אין לי שום איכות חיים ואני לא מקבלת שום טיפול
אני אמורה לעבור בקרוב טיפולי ivf האם הריון יחמיר את מצבי?
לפניחודשיים עברתי החזרת עוברים קפואים שכשלה לפני ההחזרה ברך שמאל שלי היתה נפוחה
במשך כחצי שנה ולאחר ההחזרה שבמהלכה נטלתי שישה כדורי אסטרוגן ביום התנפחה לה גם ברך ימין.רופאת נשים אמרה לי שאין שום קשר בין האסטרוגן לברכיים האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד''ר יעקב אבלין03/06/2008דנה שלום
ראשית, אין מידע מדוייק לגבי המהלך של פיברומיאלגיה בזמן הריון. אין שום אינדיקציה לכך שהפיברומיאלגיה משפיעה לרעה על מהלך ההריון ואין גם נתונים לגבי החמרה של הפיברומיאלגיה בזמן הריון. יחד עם זאת העייפות עלולה לגבור וכמובן יש קושי בנטילת תרופות בזמן הריון. הדגש צריך להיות על פעילות גופנית סדירה ומאד מאד הדרגתית וכמובן רצוי להשתדל לאזן את המצב (כולל עם טיפול תרופתי) מיד לאחר הריון המצופה.
אין גם הוכחה לכך שטיפולי פוריות באופן ספציפי מחמירים פיברומיאלגיה אם כי יש לציין ששינויים הורמונאלים נחשבים באון כללי אחד הטריגרים האפשריים להחמרה.
לגבי הנפיחות בברכיים - ממצא כזה אינו אופייני לפיברומיאלגיה ומחייב בירור של סיבות אחרות כמו דלקות מפרקים. אלה אגב עלולות גם כן להיות מושפעות על ידי טיפול באסטרוגן במיקרים מסויימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)