פיברומיאלגיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיברומיאלגיה
    שיר
    03/06/2008

שלום אני סובלת מפיברומיאלגיה אני עייפה מאוד באופן קבוע וסובלת מדכאון וחרדות

כולל כאבים כמובן אין לי שום איכות חיים ואני לא מקבלת שום טיפול
    אני אמורה לעבור בקרוב טיפולי ivf האם הריון יחמיר את מצבי?

לפניחודשיים עברתי החזרת עוברים קפואים שכשלה לפני ההחזרה ברך שמאל שלי היתה נפוחה
    במשך כחצי שנה ולאחר ההחזרה שבמהלכה נטלתי שישה כדורי אסטרוגן ביום התנפחה לה גם ברך ימין.רופאת נשים אמרה לי שאין שום קשר בין האסטרוגן לברכיים האם זה נכון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיברומיאלגיה

הוספת תגובה

• לדנה

ד''ר יעקב אבלין
    03/06/2008

דנה שלום
    ראשית, אין מידע מדוייק לגבי המהלך של פיברומיאלגיה בזמן הריון. אין שום אינדיקציה לכך שהפיברומיאלגיה משפיעה לרעה על מהלך ההריון ואין גם נתונים לגבי החמרה של הפיברומיאלגיה בזמן הריון. יחד עם זאת העייפות עלולה לגבור וכמובן יש קושי בנטילת תרופות בזמן הריון. הדגש צריך להיות על פעילות גופנית סדירה ומאד מאד הדרגתית וכמובן רצוי להשתדל לאזן את המצב (כולל עם טיפול תרופתי) מיד לאחר הריון המצופה.
    אין גם הוכחה לכך שטיפולי פוריות באופן ספציפי מחמירים פיברומיאלגיה אם כי יש לציין ששינויים הורמונאלים נחשבים באון כללי אחד הטריגרים האפשריים להחמרה.
    לגבי הנפיחות בברכיים - ממצא כזה אינו אופייני לפיברומיאלגיה ומחייב בירור של סיבות אחרות כמו דלקות מפרקים. אלה אגב עלולות גם כן להיות מושפעות על ידי טיפול באסטרוגן במיקרים מסויימים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו