ארטריטיס במפרק הרגל קרסול ימין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ארטריטיס במפרק הרגל קרסול ימין
    יקיר
    10/06/2008

סובל ממחלת קרוהן בן 21,
    יש לי דלקת פרקים נורא כואבת ברגל הרופא נתן לי זריקה סלומדרול
    125 מ"ג לא הרגשתי ממש שינוי או השפעה כלשהי מלבד חוסר תחושה קצת ברגל אבל הנפיחות אותה נפיחות ויום למחרת שוב אותם הכאבים חזרו מה זה אומר שאין השפעה לתרופה חשבתי אני הולך לקבל זריקת קסמים שסוף סוף אני ארגיש טוב,

מה הפתרון לדלקת פרקים כזאת ברגל אני כולה בן 21 מרגיש זקן ומיואש?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה ליקיר

ד''ר יעקב אבלין
    10/06/2008

דלקת המפרקים המלווה (בחלק מהמקרים) את מחלות המעי הדלקתיות מטופלת בתרופות הדומות לאלו היעילות בדלקות מפרקים אחרות. הכוונה לתרופות בעלות טווח השפעה ממושך כמו למשך מטוטרקסאט ולאו דווקא לזריקות של סטרואידים אשר להן טוח פעולה של מספר ימים בלבד. כדאי לזכור שאם אין תרופה לתרופות "הרגילות" הרי שקיימת האופציה לעבור לתרופות ביולוגיות מקבוצת האנטי TNF (כמו רמיקייד) - תרופות אלו יעילות מאד הן כטיפול במחלת המעי הדלקתית עצמה והן בדלקת המפרקים המלווה. בכל אופן חשוב שבמקביל למעקב הגסטרואנטרולוגי תהיה גם במעקב ראומטולוגי על מנת לבחור בין הטיפולים הללו. ברוב המיקרים אכן ניתן לטיפל במחלה כמו שלך ביעילות, לחסוך כאבים ולמנוע סיבוכים לעתיד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת פרקים

sui
    08/02/2009

מזה 5 חודשים יש לי כאבים חזקים בכפות הידיים בכפות הרגליים בכתפיים לפעמים בברכיים ולעתים גם לאורך כף היד. לכאבים נלווים התנפחויות בכפ היד או בכף הרגל בחלק העליון שלהם. כל הבדיקות שנעשו עד כה לאיתור דלקת פרקים נמצאו שליליות, למעט בדיקת crp שערכיה משתנים מבדיקה לבדיקה פעם יצא 0.35 פעם 1.45 והאחרונה 0.99 שקיעת הדם בנורמה. ant (ab) שלילית. סיטי צווארי תקין, צילום בכף רגל תקין, emg בידיים תקין, כבר הייתי אצל 3 ראומטולוגים ואף אחד לא יודע בדיוק, חלק אומרים דלקת פרקים למרות התוצאות השליליות וחלק פיברומיאלגיה שגם נראות לא הגיוניות כי יש לי התנפחויות. אילו בדיקות עלי לעשות בנוסף לברר מה בדיוק יש לי ואיזה טיפול עלי לקבל. אינני מצליחה לתפקד הפסקתי כל פעילות ספורטיבית כי אני מאוד סובלת אחרי הפעילות הפסקתי ללכת אני פשוט לא עושה כלום כי כל פעם התקף במקום אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    10/02/2009

קשה לקבוע את האבחנה בלי לבדוק אותך אבל את צודקת בכך שפיברומיאלגיה אינה גורמת להתנפחות של מפרקים (אם כי עשוייה להיות הרגשה סובייקטיבית של נפיחות). יתכן שמדובר בסוג של דלקת מפרקים פלינדרומית, אשר נוטה לחזור ולהופיע במפרקים שונים ולהעלם חליפות. הטיפול הוא באמצעות תרופות אנטי דלקתיות ארוכות טווח כמו למשל פלקווניל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו