כאבים בשכמות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בשכמות
    תרצה
    11/06/2008

שלום רב.
    זה מספר שניים שאני סובלת מעייפות כרונית,עוברת מרופא לרופא.
    ביקרתי מספר פעמיים אצל רמטולוגים.עד היום אין אבחנה מדוייקת,אבל רופא משפחה טוען לפי כל הסימנים,אני חולהבתשישות כרונית או פיברומלגיה.
    בשניים אחרונות יש לי כאבים בשכמות +חגורת כתפיים+כאבים בעצמות.
    כאב ברגל שמאללסירוגין יותר במדרגות.הייתי אצל אותופד ,בוצע צילום,
    אבחנה:צ.עש צווארי ומתני-ציר סגיטלי תקין,שינויים ניוונים קלים בשדרת המותן,עקמת קלה עם קמר
    מתני לימניןזיז גרמי הנראה שמקורו בכנף s1 משמאל הנמשך קריבנות ובספק נושק לזיז רוחבי l5
    צ.ברכיים בעמידה -התחדדות האמיננצית האינטרקונדילריות דו"צ,ללא ממצא שחיקתי ניכר.
    תוכנית טיפול:חימום+עסוי בקרה לפי הצורך.
    ביקרתי אצל רמטולוג 07/07קיבלתי טיפול ב-prednisone 5 mg לקחתי לשבוע ימיים ,היתה הקלה זמנית.מבצעת הליכה +עסוי מידי פעם ,אבל לצערי זה לא עוזר.יש לציין שאני סובלת ממעי רגיז+תשישות כרונית שניים,יש לציין יש לי דליפה מסתנית(לב).
    השאלה איך אפשר להתפטרמהכאכים בשכמות +חגורת כתפיים+בזמן הכאבים לוקחת כדור וישנה מרוב עייפות
    בתודה מראש
    תרצה -יום טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בשכמות

הוספת תגובה

• לתרצה

ד''ר יעקב אבלין
    11/06/2008

אכן התלונות שאת מתארת עשויות להיות ביטוי של תסמונת הפיברומיאלגיה. כדי להגיע לאבחנה זו צריך לשלול מחלות מפרקים דלקתיות ודבר זה נעשה הן על סמך הבדיקה הגופנית והן לפי בדיקות המעבדה. אם אמנם מדובר בפיברומיאלגיה הרי שתכנית הטיפול המקובלת כוללת פעילות גופנית מודרגת בעלת אופםי אירובי, הידרותפיה ושימוש בתרופות כמו אלטרול, סימבלתה וליריקה. כדאי להיוועץ בראומטולוג בעניין זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו