מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שתי שאלות לא קשורות...נתי16/06/2008
שלום.
אני חולה בדלקת פרקים מסוג לא מאובחן הרופא קורא לזה sero negative היות שהסימפטומים לא מתאימים באופן מובהק לאף מחלה, אך הם הכי קרובים ל-RA.
קראתי שאחד הסימפטומים שיכולים לחזק אבחנה של RA הוא קיומם של noudles מעין בליטות תת-עוריות בסמוך למפרקים הנגועים. לדעתי יש לי שתיים כאלה. הם ממוקמים מתחת לברכיים (הדלוקים מאד עם נוזל) בחלק הפנימי של השוק כלומר ה"נודולות" נמצאות ממש אחת מול השניה, בגודל של חצי כדור גולף מוקטן והם כואבות במגע ולפעמים גם בתנועה של המפרק. יש התאמה בין רמת הכאב במפרק לרמת הכאב בבליטות הללו. הם בעלי מרקם קשה מעין שריר. האם עפ"י התיאור הזה אכן מדובר ב-noudles? האם ניתן להסיר אותם באיזושהי צורה?
שאלה נוספת בעניין אחר:
הרופא נתן לי טיפול בעזרת שילוב של PLQ(400)+SLZ(1000) מ"ג ליום לאחר כבר יותר מחדשיים וחצי נראה שאין שום שיפור, האם ניתן להסיק מכך שהטיפול לא יעיל וכדאי להפסיק?
אני מודה לכם על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנתי
ד''ר הדי אורבך16/06/20081. נודולות אלה בדרך כלל אינן כואבות והמיקום שתיארת מאוד לא אופיני לכן כדאי להראות אותן לרופא. בדרך כלל אין מממליצים להסיר הנודולות, אך יתכן שהבעיה היא אחרת.
2. פלקויניל מתחיל להועיל לאחר 3 חודשים. SLZ אתה מקבל במינון נמוך.
לסיכום כדאי לחזור לרופא המטפל עם בדיקות המצביעות על מידת פעילות המחלה. הוא יראה את הנודולות ואם יש צורך יגביר את הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)