כאבי פרקים עזים המתחזקים בערב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי פרקים עזים המתחזקים בערב
    עדי
    16/06/2008

הממצאים מראים שקיעת דם גבוהה אך ראומטיד פקטור נורמלי. רופא המשפחה טוען שמדובר בפיברומלגיה אך למיטב הבנתי פיברומלגיה לא כרוכה בדלקתיות. הכאבים מתחזקים ככל שיורד הערב משעה לשעה קצת יותר (במהלך היום אני לרוב בסדר) עד כדי חוסר יכולת לתפקד - כאב עצום כל פעם שאני מתרוממת, הולכת, מרימה ידיים. למעשה כל תזוזה מביאה כאב.. לא כואב רק כאשר אני לא זזה כלל. רופא המשפחה נתן לי אטופן שלא עוזר . האם יתכן שמדובר בשחיקת הסחוסים בבת אחת בכל מקום כמעט בגוף? האם זה יכול להיות קשור בתת פעילות בלוטת התריס שנמצאה אצלי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לעדי

ד''ר יעקב אבלין
    16/06/2008

אכן, פיברומיאלגיה אינה מחלה דלקתית ועלייה בשקיעת הדם אינה אופיינית (אם כי אינה שוללת) פיברומיאלגיה. מצד שני, כאבים בעלי אופי דלקתי בדרך כלל אינם מתגברים דווקא לפנות ערב אלא קיימים בחוזקה משעות הבוקר. בקיצור, הנתונים אינם מספיקים כדי לקבוע את האבחנה וצריך לבדוק אותך כדי להתרשם אם אמנם יש סימני דלקת במפרקים. תת פעילות בלוטת התריס לכשעצמה בדרך כלל אינה כרוכה בכאבים כה חזקים אלא בעייפות, רגישות לקור וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו