לופוס וניתוחים פלאסטיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לופוס וניתוחים פלאסטיים
    שירן
    18/06/2008

אני חולת לופוס מזה 6 שנים, בפעם הראשונה שחליתי התסמינים היו קלים: נוקשות מרפקים ופריחה בעור. לקחתי סטרואידים במשך שנה ואז הפסקתי את כל הטיפול התרופתי כולל פלקווניל. במשך 3 שנים היתה לי הפוגה ואז שוב התפרצה לי המחלה בצורה קשה יותר בעקבות חיידק שהיה לי : חום גבוה, אנמיה המוליטית ונשירת שיער קיצונית. עקב זאת קיבלתי סטרואידים במינון גבוה ופלקוניל. מיד הרגשתי שיפור במצבי הבריאותי והתחלתי לרדת במינון ואף הצלחתי מדי פעם להוריד לגמרי את הסטרואידים למשך חודשיים, כיום אני שוב עם סטרואידים במינון נמוך וכמובן שאני מנסה להיגמל מהם. השאלה שלי היא כזאת, האם במצבי כעת שאני מתפקדת רגיל ללא הגבלה ומרגישה הרגשה כללית פיזית מצויין, יש אפשרות שאני יכולה לעבור ניתוח הגדלת חזה. זה מאוד חשוב לי, ידוע לי ע"פ מאמרים שקראתי שלא נמצא קשר בין מחלות אוטואימוניות לשתלי סליקון. בעצם מה הם ההגבלות שחלות עלי כחולת לופוס . מעצמי למדתי שמחלה זו מתפרצת כתוצאה מחידק או זיהום שמעורר את המערכת החיסונית. כי אם לא היה לי באותו זמן החידק סביר להניח שהמחלה לא היתה פורצת לי שוב עצם העובדה שהייתי ברמסייה במשך שלוש שנים וללא טיפול תרופתי, כאשר הממצאים המעבדתיים שלי היו מצויינים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לופוס וניתוחים פלאסטיים

הוספת תגובה

• שירן שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    19/06/2008

זאבת מתאייפנת בהתקחויות והפוגות. מטרת הטיפול היא לשמור את החולה בהפוגה.
    למרות שלא הוכח במחקרים רבים וגדולים שנמצא קשר בין שתלי סיליקון והתפתחות מחלות אוטואימוניות כמו זאבת, היו מספר דיווחים בספרות הרפואית על התפתחות זאבת לאחר הגדלת חזה עם שתלי סיליקון. כמו כן פרסמנו כנשים לאחר השתלת סיליקון פתחו נוגדנים רבים למרות שלא פתחו מחלת אוטואימונית. נכון שהיום רק המעטפת מכילה סיליקון ולא השתל עצמו. לא ידוע אם אין השפעה כלל על מערכת החיסונית.
    כדאי שכל חולת לופוס יטופל בפלקווניל לפחות ובאופן קבוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו