מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה במצבי הבריאותימור28/06/2008
אני בת 37 חולה ב - fmf, בכצ'ט, פיברומיאלגיה, לאחר סרתן צוואר הרחם, סובלת מלחץ דם גבוה, הפרעות קצב psvt לאחר אבלציה, דלקות פרקים ואלרגיות קשות. קיבלתי בכמויות מאוד גבוהות קורטיזונים עד למינון של 300 מ"ג, עברנו לדקסמטזון, זריקות דיפרוספן, אימורן, וכל התרופות הנ"ל הגעתי לשלב שלא עשו לי טוב והפסקנו, כיום אני מקבלת מתותרקסט פעם בשבוע 7.5 מ"ג, בטיפול הראשון שלושה ימים לאחר לקיחת הנ"ל לא קמתי מהמיטה ותופעות לוואי של טעם של ברזל בפה, חוסר תאבון, חום בגוף הרגשה של שפעת ואנני מרגישה טוב, עברו 4 ימים ובכל זאת אני לא מרגישה שהתרופה הנ"ל עוזרת לי. הגוף כואב לי. אני חייבת לציין שתפקדתי והייה לי כוח לקום מהמיטה כשלקחתי את הקורטיזונים אך התופעות לוואי שלהם הרגו אותי. אני מטופלת בתל השומר אצל אחד הרופאים הטובים פ.אבי לבנה, והבנתי ממנו שהגענו לסוף ויש לו בעיה איתי. האם לאור מה שכתבתי ישנו איזו כדור שידוע לכם שיכול לכלול את כל הבעיות שלי ויעמוד על הרגלים, אני אנני מתפקדת, המון אישפוזים וממש נמעס לי, חשבנו על טיפול ביולוגי tnf אך בגלל שכבר הייה לי סרתן הבנתי שזה לא טוב לי וזאת גם תרופה נסיונית ואנני מוכנה להיות בקבוצת ניסוי. אני עוברת מספיק. מה עם לירקה? האם זה גם יטפל באלרגיה? אשמח לקבל כל תשובה ובמהרה, תודה מור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למור
ד''ר הדי אורבך28/06/2008השילוב של FMF ובכצ'ט הינו מוכר ואכן פרופסור לבנה מהבולטים בשטח בעולם.
לא ניתן מהנתונים להבין מה הם ביטויי כל אחת מהמחלות ואיזה טיפולים קיבלת. מטוטרקסט תרופה מאוד מקובלת וניתן להתגבר עלתופעות הלוואי שבדרך כלל אינן קשות. בחירת הטיפול הינה לפי האיברים המעורבים. קולכיצין לא הוזכר ואותו את צריכה כנראה לקבל בכל מקרה בשל הFMF ועוזר לחלק מביטויי הבכצ'ט.
ליריקה היא טיפול שיתכן ויקל על ביטויי הפיברומיאלגיה.
אין פרטים מספקים לגבי האלרגיה.
לא ניתן לתת עצה לטיפול ב4 מחלות נפרדות בלי הנתונים הרפואיים.
יש להמשיך טיפול במרפאה ראומטולוגית ולהיות במעקב קבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממור
מור01/07/2008המון תודה על תשובתך. להלן התרופות שאני מקבלת:- קולכצין 3 פעמים ביום, אומפרידקס, קרדילוק 5 מ"ג להפרעות קצב + טריטייס קומפ 2.5 מ"ג,בנוסף מתותרקסט תחליף לכמויות קורטיזונים שקיבלתי, נגד כאבים ולפי הצורך אטופן 600 . האלרגיה שלי זה, נזלת חריפה, גירודים במערות הפנים, אלרגיה חריפה בעינים נוטלת FML טיפות קורטיזונים, וגירודים חזקים בגוף. כשלקחתי קורטיזון כל זה הייה רגוע, כרגע עם המתותרקסט הכל חזר. ה FMF והבכצט זה שילשולים, כאבי בטן, לפעמים חום גבוהה, פצעים בעיבר המין, כאבים במפרקים, בעבר אובאיטס בעינים, התנפחויות ברגלים נקודות אדומות, כל פעם דבר אחר. פרטתי לך בדיוק, אני אישית מרגישה שהמתותרקסט אינו הטיפול הנכון, הוא לא עושה את אותו הדבר כמו הקורטיזונים, שהייה לי כוח לעמוד על הרגלים ולתפקד, אני נוטלת את הנ"ל ונזרקת למיטה 3 ימים עם טעם של עופרת ובחילות הרגשה של שפעת בגוף וכל התופעות שאני מכירה חוזרות. אני מבינה שהקורטיזונים לא טובים לי אך חייב להיות טיפול כנגד, מה דעתך????????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)