ANKYLOSING SPONDILITIS

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ANKYLOSING SPONDILITIS
    סי
    28/06/2008

שלום בעלי חולה במחלה. אני בהריון ורציתי לשאול אם יש היום איזו בדיקה בהריון שניתן לאתר אם העובר חולה? ע"פ היעוץ הגנטי אין בדיקה כזו. אני מודעת לשכיחות מעבר המחלה לעובר .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ANKYLOSING SPONDILITIS

הוספת תגובה

• לסי שלום

ד''ר הדי אורבך
    28/06/2008

ANKYLOSING SPONDYLITIS בדרך כלל מופיעה באנשים צעירים לעתים רחוקות בילדים.
    זו מחלה לא נדירה. יש לה טיפול טוב כיום.
    ניתן לדעת אם יש לעובר HLAB27 שהוא קיים בכ 6% מהאוכלוסיה ואם יש לעובר HLA זה, אין אפשרות לחזות אם יחלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשית תודה על התשובה

סי
    29/06/2008

ע"פ מה שאני מבינה גם אם הוא נושא את הגן .לא בטוח שהוא יחה .לא ממש מומלץ לערוך את הבדיקה כי היא רק מעלה דילמות אחר כך. האם יש התפתחות בחקר המחלה. קראתי מאמר שמצאו את הגורם הסביבתי שכנראה גורם למחלה .סוג של חיידק גרם שלילי ועכשיו מנסים למצוא תרופה שתמנע התקשרותו לרצפטור.האם זה נכון והאם העתיד למי שנושא את הגן יכול להיות טוב יותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו