CRP 1.06

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• CRP 1.06
    עדי
    02/07/2008

אני סובלת מכאבי פרקים עזים במיוחד בלילה. אך הראומטיד פקטור נורמלי. הCRP גבוה וחורג מאוד מן הנורמה אך שקיעת הדם בתחום הנורמלי. מה דעתך? על מה זה עלול להצביע? קראתי שCRP הוא אינדיקציה גם לתהליך ממאיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    CRP 1.06

הוספת תגובה

• לעדי

ד''ר יעקב אבלין
    08/07/2008

ראשית, CRP של 1.06 אינו גבוה מאד אלא מעט גבוה. אם שקיעת הדם תקינה וה - CRP חורג מעט לא ברור עדיין שקיימת מחלה דלקתית. כמו כן ה - CRP היא בדיקה מאד לא ספציפית ואינה מעידה על אבחנה מסויימת. בקיצור - אין סיבה להבהל מ - CRP מעיט מוגבר - צריך להמשיך ולברר את הסיבה לכאבים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מודה לך על תשובתך

עדי
    08/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האמנם זו בלוטת התריס?

עדי
    12/07/2008

קראתי בתשבותיך בעמוד זה שאתה מציין את תיפקוד הבלוטה כאחד הגורמים לכאבי פרקים. גם אני סובלת מתת תיפקוד (השימוטו, ערך הנוגדנים כמעט 200). הרופא הכללי טען כי מדובר בתת תיפקוד שעדיין לא מצדיק טיפול וכי בלוטת התריס לא גורמת כאבים כלשהם. האם יתכן שיש קשר בין כאבי הפרקים מהם אני סובלת (בעיקר בערבים, קושי ללכת, להתרומם, להחזיק משהו ביד), ובין תת פעילות הבלוטה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעדי

ד''ר יעקב אבלין
    14/07/2008

אם תת הפעילות מטופלת והמצב מאוזן מבחינה זו (כלומר ערכי TSH בטווח הנורמה) היפותירואידיזם אינה אמורה לגרום כאבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איני מטופלת והבלוטה לא מאוזנת

עדי
    15/07/2008

האם זה אומר שאז תת הפעילות על רקע השימוטו תגרום לכאבי פרקים? האמנם יש קשר בין תת פעילות לכאבי פרקים? אני מבקשת סליחה על שאני חוזרת בשאלה אבל הכאבים מציקים לי מאוד מאוד ורופא המשפחה טען גם שכאבי הפרקים שלי הם פיברומילאגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו