מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איריטיס - סקוריאליטיסאבי09/07/2008
בוקר טוב לפני כ-10 שנים בערך בעקבות כאבים בגב התחתון אובחנה אצלי סקוריאליטיס דו צדדית באגן שבעקבותיה הייתי במעקב של 2-3 שנים אצל ראומטולוג. טופלתי בתחילת הדרך בויוקס שעזר לי עם הכאבים. לפני כ-4-5 שנים אובחנה אצלי איריטיס כאשר מאז היו לי בערך כ3-4 התפרצויות (בערך אחת לשנה עד שנה וחצי) שטופלו ע"י טיפול בטיפות סטרואידיות. בחצ השנה האחרונה היו לי פעמיים כאבים בעין שהתלוותה אליה אדמומיות אבל כשהייתי אצל הרופא בפעמיים אלא לא נראתה כל פעילות של איריטיס. הבנתי שיש קשר בין שתי המחלות (מחלות אוטואימיוניות ?). בשנה האחרונה, מידי כמה חודשים יש לי כאבי גב שמתרכזים באזור האגן (כאב שדומה לכאב של מאמץ או מתיחת שרירים) וכאבים באזור הצלעות מאחור, כאב בצורה של דקירה די חזקה, הכאב מתגבר בזמן ישיבה בשירותים או על המושב ברכב או בזמן שכיבה לישון, לעיתים הכאב חד שגורם לי להפסיק לנשום לשניה כי נשימה עמוקה גוררת כאב חד. רציתי לדעת: * האם אכן יש קשר בין שתי המחלות והאם מדובר במחלות אוטואמיוניות ? * האם האיריטיס ו/או הם כרוניות והאם יכולה להיות החמרה במצב ומה ? * האם הכאבים שתיארתי באזור הצלעות יכול לנבוע עם מהסקוראליטיס והאם מרמז על החמרה ? * האם הבעיה עם שתי המחלות הללו היא שצריך להתרגל לחיות איתן או שיכולה להיות החמרה ותוספת של דברים חמורים יותר ? * האם עלי ללכת לרופא ראומטולוג, רופא המשפחה טוען שלא, ע"מ לבדוק את המצב באופן כללי ? * אני אודה לך על כל יעוץ, הכוונה ומידע בנושא. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה מאורגנת יותר - סליחה
אבי09/07/2008בוקר טוב לפני כ-10 שנים בערך בעקבות כאבים בגב התחתון אובחנה אצלי סקוריאליטיס דו צדדית באגן שבעקבותיה הייתי במעקב של 2-3 שנים אצל ראומטולוג. טופלתי בתחילת הדרך בויוקס שעזר לי עם הכאבים. לפני כ-4-5 שנים אובחנה אצלי איריטיס כאשר מאז היו לי בערך כ3-4 התפרצויות (בערך אחת לשנה עד שנה וחצי) שטופלו ע"י טיפול בטיפות סטרואידיות. בחצי השנה האחרונה היו לי פעמיים כאבים בעין שהתלוותה אליה אדמומיות אבל כשהייתי אצל הרופא בפעמיים אלא לא נראתה כל פעילות של איריטיס. הבנתי שיש קשר בין שתי המחלות (מחלות אוטואימיוניות ?). בשנה האחרונה, מידי כמה חודשים יש לי כאבי גב שמתרכזים באזור האגן (כאב שדומה לכאב של מאמץ או מתיחת שרירים) וכאבים באזור הצלעות מאחור, כאב בצורה של דקירה די חזקה, הכאב מתגבר בזמן ישיבה בשירותים או על המושב ברכב או בזמן שכיבה לישון, לעיתים הכאב חד שגורם לי להפסיק לנשום לשניה כי נשימה עמוקה גוררת כאב חד. רציתי לדעת: * האם אכן יש קשר בין שתי המחלות והאם מדובר במחלות אוטואמיוניות ? * האם האיריטיס ו/או הם כרוניות והאם יכולה להיות החמרה במצב ומה ? * האם הכאבים שתיארתי באזור הצלעות יכול לנבוע עם מהסקוראליטיס והאם מרמז על החמרה ? * האם הבעיה עם שתי המחלות הללו היא שצריך להתרגל לחיות איתן או שיכולה להיות החמרה ותוספת של דברים חמורים יותר ? * האם עלי ללכת לרופא ראומטולוג, רופא המשפחה טוען שלא, ע"מ לבדוק את המצב באופן כללי ? * אני אודה לך על כל יעוץ, הכוונה ומידע בנושא. תודה רבה נ.ב. בשנה וחצי האחרונות אני סובל מעייפות רבה שמגיעה בלי קשר לשעה ביום ויכולה להמשך בין כמה שעות ליום שלם. בנוסף לעייפות עיניים כבדות הרוצות להיעצם וחולשה בגפיים (ידיים ממרפקים ומטה ורגליים מאזור הבירכיים ומטה). בדיקות דם כלליות תקינות, פרט לכולסטרול מעט גבוה וסוכר מעט גבוה. * האם יש קשר בין הדברים ?? תודה שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאבי
ד''ר יעקב אבלין09/07/2008אכן יתכן בהחלט קשר בין הדברים. סקרואילאיטיס היא סימפטום מרכזי של המחלה מכונה Ankylosing spondylitis. מחלה דלקתית זו פוגעת במפרקי האגן ועמוד השדרה ובנוסף פוגעת לעיתים באיברים נוספים לרבות העין שם היא גורמת סוגים שונים של דלקת לרבות איריטיס, ואובאיטיס. תיתכן גם פגיעה באיברים נוספים. לפיכך מדובר למעשה בביטויים שונים של אותה מחלה ולא בשתי מחלות נפרדות. המחלה אכן עלולה להתקדם ולגרום נזק מצטבר בעיקר לעמוד השדרה לכן רצוי מאד לפנות לראומטולוג ולטפל בשלב מוקדם - והדבר אפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד הבהרה קטנה
אבי10/07/2008עד לאיזה מצב יכולה להתקדם המחלה ? מהו הטיפול שניתן למחלה, במה הוא מטפל ומה הצפי להתקדמות המחלה ? האם עייפות רבה וחולשה בגפיים יכולים להגרם גם ממחלה זו ? האם המחלה יכולה לגרום לתופעות נוירולוגיות כגון, מערכת עצבים מגורה, חוסר שקט וטיקים ? תודה על המידע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם תוכל לענות לי על שאלת ההמשך-תודה
אבי13/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאבי
ד''ר יעקב אבלין14/07/2008מחלות מסוג זה אם אינן מטופלות עלולות לגרום להתקשחות של עמוד השדרה עם איחוי הדרגתי של החוליות ואובדן טווחי תנועה. עייפות בהחלט יכולה להגרם על ידי סוגים רבים של דלקות מפרקים. חולשה אובייקטיבית בגפיים פחות צפוייה, אלא אם קיים נזק מבני הגורם ללחץ על עצבים מסויימים. גרוי כללי של מערכת העצבים אינה תופעה צפוייה במחלות אלו.
הטיפול הוא על ידי תרופות אנטי דלקתיות חדישות ובעיקר תרופות מקבוצת האנטי TNF אשר מפחיתות מאד את רמת הדלקת, את הכאב ואת הנזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)