סקלרודרמה והריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סקלרודרמה והריון
    ליאת
    09/07/2008

שלום רב, אני בת 28 ונוטלת את תרופות פרדיזון 5 מ"ג וכולכיצין 0.5 על בסיס יומיומי קבוע בגלל שאני חולה בסקלרודרמה. הסקלרודרמה "מורדמת" כ-7 שנים ומוגדרת על פי הרופא שלי כקלה. רופא הנשים שלי אמר שבגלל התרופות הנ"ל לא מומלץ שאכנס להריון. האם יש עוד מה לעשות או שזו התשובה האחרונה בתחום, האם אין תרופות חליפיות או מינונים מסויימים שלא יפגעו בעובר? ומהם המומים עליהם מדובר, שעשויים להופיע אצל היילוד אני מאוד אודה לך על התשובה כי הנושא מאוד דחוף לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סקלרודרמה והריון

הוספת תגובה

• לליאת

ד''ר יעקב אבלין
    10/07/2008

כולכיצין אכן נחשבת תרופה עם סיכון משמעותי לילוד (מוגדרת כסיכון D). בהחלט ניתן לשקול להפסיק תרפוה זו שאינה הכרחית בסקלרודרמה.
    פרדניזון היא תרופה שאפשר ליטול בזמן הריון אם צריך למרות שכמובן רצוי תמיד להמעיט בתרופות ככל האפשר בהריון. שוב - אין כל הכרח לטפל בסקלרודרמה בפרדניזון (לעיתים תרופה זו עלולה אף להזיק במחלה זו) כך שניתן לבדוק עם הראומטולוג המטפל הפסקת טיפול זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו