מה יש לי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה יש לי?
    א
    10/07/2008

שלום, לפני מס' שנים פרצתי דיסק בעמוד שדרה צווארי ומאז החלו כל בעיותי. אני סובלת כאבים הנובעים מפריצת דיסק זו, סובלת גם מכאבי גב תחתון הנובעים ממקור בעמוד שדרה מותני. כמו כן בשנתיים- שלוש האחרונות סובלת מכאבי שרירים מפושטים בכל הגוף. בשנה האחרונה כאבי פרקים שהחלו בפרקים הקטנים של אצבעות הרגליים והידיים, ועברו פנימה לברכיים, למרפקים, שורשי כף היד ולכתפיים. יש לי ימים שהכאבים תוקפים אותי בצורה בלתי נסבלת. מרגישה שהמפרקים של הידיים ננעלים לאחר שאוחזת בדברים. קשה לי לאחוז דברים כמו שקיות, לחתוך סלט, להחזיק פלאפון ואפילו לאחוז בהגה. תחושה שהאצבעות ננעלות- קשה וכואב מאוד אח"כ לפתוח אותן. אני מאוד מוטרדת ולא יודעת מה יש לי. ביקרתי אצל ריאומטולוג בכיר וחשדתי בעצמי שיש לי פיברומיאלגיה, אבל הוא אמר שלא. כיצד ניתן לאבחן ממה אני סובלת? אני סובלת בצורה נוראית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה יש לי?

הוספת תגובה

• לא.

ד''ר יעקב אבלין
    11/07/2008

ישנן סיבות לא מעטות לכאב מפושט. למשל:
    הפרעות אנדוקריניות - הפרעות בתפקוד בלוטת התריס, בלוטת הפאראתירואיד ועוד.
    הפרעות נוירולוגית
    מחלות זיהומיות
    דלקות מפרקים
    השפעת תרופות שונות (תרופות להורדת כולסטרול למשל)

יחד עם זאת, פיברומיאלגיה היא סיבה שכיחה לכאב מפושט מהסוג שאת מתארת ואם לא מוצאים הסבר אחר בהחלט צריך לחשוב שוב גם על האפשרות הזו.
    נראה שאם התלונות נמשכות כדאי לשוב ולהתייעץ עם ראומטולוג, לבצע את הברור הכרחי כדי לשלול סיבות מבין המתוארות לעיל וכן לשקול שוב את האפשרות של פיברומיאלגיה בהתאם למהלך הקליני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

א
    11/07/2008

תודה על תשובתך. אפנה שוב לריאומטולוג. אבל בכלל אני מאוד מתוסכלת. תחושה שכל רופא רואה את הנישה "הצרה" שלו ואם הוא לא מוצא משהו הוא לא מפנה אותי הלאה לברור אצל מומיחם אחרים, ואני עדיין סובלת! אני איננינ יודעת לאיזה כיווני בדיקה לפנות מעצמי. הזכרת למשל מחלות זיהומיות. איזה רופא בודק באמת אם המקור הוא לא זיהום כשלהו? האם צריך לפנות לרופא זיהומולוג או שאבחון כזה יכול להיעשות גם ע"י ריאומטולוג? האם רופא משפחה אמור לבדוק אם הבעיה זיהומית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא'

ד''ר יעקב אבלין
    11/07/2008

רופא משפחה יכול לרוב לבדוק את הסיבות הזיהומיות החשובות כמו EBV CMV הפטיטיס וכו. במקרים נדירים ריך לפנות למומחה למחלות זיהומיות. אבל ככלל ראומטולוג הוא הכתובת הנכונה לביצוע הבירור של כאבים במערכת השלד. ושוב - אם אין אינדיקציה ברורה למחלה ספציפית אחרת - פיברומיאלגיה בהחלט נשארת כאפשרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו