מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מס' שאלותנעה11/07/2008
דוקטור לב אל שלום,אני בת 31 לפני כ-3 חודשים החלו אצלי כאבים במפרק הירך השמאלי, טופלתי בנוגדי דלקת,הליכה על קביים,וכשהחמירו הכאבים עברתי MRI שם היתה התוצאה חשד ל-AVN או אוסטיאופורוזיס חולפת..,לאחר הופניתי לרופא מומחה למפרקים שכאמור אמר שלדעתו זה אוסטיאופורוזיס חולפת,עם דלקת בגיד...וביקש הידרותרפיה -12 טיפולים אושרו לי התחלתי במימושם,כ"כ הפחתת משא מרגל שמאל,וכן עשיית מיפוי עצמות שתוצאתו היתה :,"בבדיקה מאוחרת קיימת קליטה מוגברת דיפוזית במפרק ירך שמאל בולטת יותר בראש הפמור.בנוסף קיימת קליטה מוגברת ב-METATARSOPHALANGEA L ראשון בשתי כפות רגליים ,בעצמות הטרסוס משני הצדדים ,בברכיים ובכתפיים.קיימת קליטה מוגברת באספקט התחתון של SACROILIAC JOINTS ואי סדירות קלה לאורך ע"ש מותני.לסיכום :הממצאים במפרק ירך שמאל כמפורט-שינויים ארטריטיים ודלקתיים ?(סומן סימן שאלה),לא ניתן לשלול חד משמעי TRANSIENT SYNOVITIS .שאר הממצאים במיפוי יכולים להתאים לשינויים ניווניים ושינויים ארטריטיים..שוב פניתי אל האורטופד בקהילה והוא אמר לי אני לא יודע להגיד לך ,תפני למומחה בתחום המפרקים ,שינסה לשייך את הממצאים..וכן הפנה אותי לראמטולוג שרק אציין שהתור אליו בנובמבר ,קצת רחוק.. כיום המצב שיש לי עדיין מעט כאבים באיזור הירך..(בדיקות דם שעשיתי הראו היפוקלצמיה) ..מה דעתך ?האם באמת צריך עוד חוות דעת של מומחה ?במה יכול אורטופד או ראמוטלוג יכול לעזור לי?או להסתפק בהמלצותיהם ,ולהמשיך בהידרותרפיה?כ"כ אני עובדת כאחות במח' פנימית שהיא ללא ספק עבודה פיזית ..האם אוכל להמשיך לעבוד בה ?,ואיך למעשה אפשר למנוע את ההמשך של ה-AVN או האוסטיאופורוזיס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעה
ד''ר יעקב אבלין11/07/2008אכן שאלות טובות...
המצב שאת מתארת אינו מאד חד משמעי. ממצאים ב - MRI כמו אלו שאת מתארת יכולים להופיע במצבים פתולוגיים שונים שמערבים את האיזור הזה. אחד מהם הוא המצב של Transient osteoporosis - מצב של אוסטאופורוזיס זמנית ומקומית (בניגוד גמור למצב הרגיל של אוסטופורוזיס) שמופיע לעיתים במהלך הריון (אבל לא רק). AVN הוא מצב אחר בו אספקת הדם לאזור מסויים (לעיתים קרובות ראש הירך) נקטעת מסיבה כלשהיא. זה קורה תחת טיפול בסטרואידים אך גם במצבים אחרים. מעבר לכך, המעורבות אצלך של מפרקים נוספים כמו מפרק ה - Sacroiliac הברכיים וכף הרגל יכולה להצביע על מחלת מפרקים דלקתית כמו Ankylosin spondylitis או Reactive arthritis - כאשר גם במצבים אלו ניתן לעיתים למצוא ממצאים דומים ברקמת העצם בבדיקת MRI (ממצאים המתוארים כבצקת של מוח העצם).
עכשיו אם מדובר במחלת מפרקים דלקתית חשוב לאבחן אותה ולטפל בה. אם מדובר ב - Transent osteoporosis יש סיכוי שזה יעבור בלי טיפול. אם מדובר ב- AVN הטיפול הוא תומך (פיזיותרפיה, הידורותרפיה, נוגדי כאב) אך לעיתים נדרשת התערבות אורטופדית ניתוחית. בשורה התחתונה, כרגיל, צריך להתייעץ פנים אל פנים עם רופא (ראומוטולוג). יתכן שכדאי גם להשיג את הדיסק של בדיקת ה - MRI ולהביאה להתייעצות אצל רנטגנולוג המומחה במחלות עצם כי הרבה תלוי בפענוח המדוייק של בדיקה זו. ולבסוף - כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג לגבי הסיבה להיפוקלצמיה - שמא יש קשר בין הדברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמס' שאלות המשך..
נעה11/07/2008תחילה תודה רבה על ההתייחסות...למעשה הכאב החל לי במהלך הריון ..שהסתיים בהפלה בשבוע 8 -עובר ללא דופק..אבל היה לי כאב כזה גם שלא בתק' ההריון..אולי זה פרט שיכול לשפוך אור...שאלתי היא איך יהיה ניתן לאבחן דלקת פרקים כרונית ?האם ניתן למנוע אותה ?וכן מה אעשה באשר להריון?האם הריון מגביר דלקת פרקים?האם יש סיכון לעובר?כ"כ ניתן להגיע אליך לבדיקות אני בקופ"ח כללית..שוב המון תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת-
נעה11/07/2008את ה-MRI ראתה רנטגנולוגית מומחית לעצמות שטענה מבחינתה זה אוסטיאופורוזיס חולפת במקום ראשון ,ובמקום 8 AVN ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת נוספת
נעה11/07/2008האם דלקת פרקים יכולה להתמקד דווקא בעצם הירך...כי הכאב העיקרי שלי הוא שם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנועה
ד''ר יעקב אבלין14/07/2008דלקת מפרקים לרוב אינה מתמקדת רק במפרק אחד - אם כי גם זה קורה. במקרה שלך ישנם רמזים למעורבות של מפרקים נוספים - גם אם הכאב ממוקם יחסית. בכל אופן כפי שאמרתי המקרה הוא מורכב וחייבים לבחון אותו "פנים אל פנים" בפגישה עם ראומטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)