מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי פרקיםמירי13/07/2008
שלום דוקטור: אני אשה בת 59 גובה 1.74 אבל עודף משקל 88 קילו. יש לי בעיותבמפרקים כאבי תופת בעיקר בברכים והידים האצבעות. נשלחתי לרנטגן עיי רופאת המשפחה האבחנה דלקת פרקים ניונית כמו כן עברתי בדיקות דם האבחנה די תקינות.נשלחתי לפיזותרפיה אבל התור ארוך בעוד חודשיים. כמו כן נשלחתי להבדק אצל ראמטלוג בעוד חודש.קיבלתי כדורים etopan xl פעמיים ביום לא עוזר לי. מה עלי לעשות? האם הדלקת בשלב יותר מאוחר גורמת לנכות? אנא עוץ לי מה לעשות אני ממש כואבת . תודה מקרב לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירי
ד''ר יעקב אבלין13/07/2008על פי מה שאת מספרת נראה שמדובר באוסטאוארטירטיס - מחלה שבעיקרה אינה דלקתית וקשורה לשחיקת סחוס. החדשות הטובות הן שבמצב זה אין צורך בתרופות נוגדות דלקת חזקות כמו סטרואידים, הגורמים תופעות לוואי לא מעטות. מצד שני אין טיפול תרופתי מאד יעיל למצב זה. ירידה במשקל יכולה לעזור, בעיקר לכאבים בברכיים ובירכיים. לכאב באצבעות הידיים אפשר להעזר באמבטיות של פרפין חם לכפות הידיים - טיפול הניתן במסגרת של פיזיותרפיה. תרופות כמו ART-50 (או דיאצרין בשמה הגנרי) עוזרות כדי להאט את קצב השחיקה במפרקים הגדולים אבל מדובר בטיפול ממושך.
סוג זה של בעייה עלול להתקדם באיטיות על פני שנים. בסופו של דבר עלולה להגרם פגיעה משמעותית במפרקים כמו מפרקי הברכיים אשר מצריכה ניתוח להחלפת המפרק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)