פיברומאלגיה + FMF והקשר ביניהם.???

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיברומאלגיה + FMF והקשר ביניהם.???
    אמה
    21/07/2008

אני חולת FMF כבר 10 שנים ולפני כשנתים לאחר שנים של תלונות על כאבים תמידים בגוף גילו לי את הפיברומאלגיה אשמח לדעת מה הקשר בין המחלות שהרי שניהם מחלות ראומטיות אחת עם אסמכתא והשניה לא....... ועם כן האם תוכלו לפרט ולהגיד לי איפה אפשר לקרוא חומר נוסף על השילוב של שניהם תודה רבה בטי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לבטי

ד''ר יעקב אבלין
    21/07/2008

בטי שלום
    למרות שפיברומיאלגיה ו - FMF משויכות שתיהן לתחום הראומטולוגיה מדובר במחלות שונות מאד. ה - FMF היא כמובן מחלה דלקתית בעליל והטיפול בה הוא באמצעות תרופות אנטי דלקתיות (בעיקר כולכיצין). הפיברומיאלגיה איננה מחלה דלקתית אלא שיבוש באופן בו מערכת העצבים מפענחת ומוליכה כאב, הגורם להגברה כללית של תחושת הכאב בכל הגוף. יחד עם זאת ידוע שפיברומיאלגיה עלולה "להתלבש" על מחלות אחרות וביניהן מחלות דלקתיות כמו דלקות מפרקים (אך גם מחלות דלקתיות אחרות כמו מחלות מעי דלקתיות). משום כך אין זה מפתיע לגלות שתוארה שכיחות מוגברת של פיברומיאלגיה גם בקרב חולי FMF (המחקר העיקרי בנושא זה, כמו מחקרים רבים וחשובים בתחום ה - FMF בעולם, פורסם על ידי רופאים ישראלים מבית חולים תל השומר ובראשם פרופסור לנגביץ). להלן התקציר של מאמר זה
    .[a href='http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7966080?ordinalpos=6&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum' id='link'][/a]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרדיט...

ענת
    25/07/2008

עיקר המאמרים מהקבוצה של תל השומר בנושא FMF נכתבו ע"י פרופסור עזרה זהר, פרופסור יוסף גפני, פרופסור מרדכי פרס, ד"ר דבורה זמר ובשנים האחרונות פרופסור אבי ליבנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו