לופוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לופוס
    סיון
    24/07/2008

שלום,אני מאובחנת כחולת לופוס כבר 5 שנים (בת 25 כיום) יש לציין שהמחלה מתבטאת אצלי בעור בלבד.בחודשים האחרונים היו לי מספר מקרים של נפיחויות בפנים,בעיקר סביב העיניים, אני קמה בבוקר האזור נפוח(בצורה מוגזמת ביותר) והנפיחות יורדת לאחר מספר שעות.כמו כן לפני חודש הייתה לי דלקת בקרנית העין שהרופא אמר שזו תגובה דלקתית של הגוף,כלומר לא ממשהו חיצוני והוא קישר את זה ללופוס,נתן לי טיפות דקסאמיצין והדלקת חלפה.לפני שבוע אותה העין החלה לגרד מאוד ולהאדים כמו בתחילת הדלקת וכן לאחר שגירדתי קצת התנפח לי כל אזור העין. שאלתי-האם הנפיחויות מוכרות כתופעות של לופוס וכן גם בעיות בעיניים? האם יש קשר בין שניהם בכלל? או אם יש לך איזשהו הסבר לכל הנ"ל?? הייתי אצל הראומטולוגית לפני חודשיים ושאלתי לגבי הנפיחויות היא אמרה שאין קשר ללופוס וכן לדעתה זו תגובה אלרגית. מעולם לא סבלתי מאלרגיות וכן אם זו אלרגיה חדשה מדוע היא באה והולכת לא שיניתי שום דבר באורח חיי..... אודה לך על התייחסותך.. סיון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לופוס

הוספת תגובה

• סיון שלום

ד"ר גודארד
    24/07/2008

תודה על הפניה והשאלה. לא ברור האם באמת יש לך לופוס אם יש רק מעורבות של העור ואינך מטופלת. במידה ויש לך לופוס, יתכן מעורבות של כל מרכיבי העין, בנוסף חלק מחולי לופוס סובלים מתסמונת סיוגרן-עיניים יבשות. מעורבות העין בלופוס כוללת: דלקת בלחמית 0גרד, הפרשה), דלקת בכלי דם של הרשתית (ווסקוליטיס)-הפרעה בראיה, פגיעה בעצב הראיה-הפרעה בראיה עד עוורון, דלקת של שרירים של תנועת העיניים, שיתוק של שרירי העיניים. בצקת סביב העיניים בגלל יכול להיות מסיבה אחרת. תסמונת נפרוטית (פגיעה בכליות עם הפרשת חלבון בשתן) גם יכול להתבטא בנפיחות סביב העיניים. לא מיניתי את כל האפשריות! רצוי שתפני למומחה בלופוס על מנת להמשיך בבירור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו