מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בליטה וכאביםאורית30/07/2008
שלום, אני בת 28 וברקע סובלת מפסאודוטומר צרברי, מיקרואדנומה בהיפופיזה ושחלות פוליציסטיות. בחודש האחרון מורגשת בליטה בשוק השמאלית שלי שאיננה כואבת, אך מקרינה כאב מהברך ועד הקרסול. בבדיקות שנערכו לא הצליחו הרופאים להסביר את קיומה של הבליטה. נשללה האפשרות לטרומבוזה, ובצילומי רנטגן לא נצפה שום דבר חריג. הרופאה המליצה לי על המשך מעקב אצל האינדוקרינולוג שאולי ידע במה מדובר, ואמרה שבמקרה הצורך ניתן לערוך MRI. במקביל בחודשים האחרונים אני חשה בכאבים בבלוטות הלימפה בצוואר. הכאבים הם נקודתיים, לפתע אני חשה מעין דקירה בבלוטה (בד"כ כל פעם בלוטה אחרת בנפרד) שגורמת לי לכאב עז, אך היא חולפת לאחר מספר דקות. האם ייתכן שיש קשר בין הדברים? והאם יש בידיך לסייע לי בהכוונה להמשך הטיפול? תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמי
ד''ר יעקב אבלין30/07/2008נעמי שלום
השאלה היא אם לבליטה שאת מתארת יש מאפיינים שיכולים להתאים לקישרית לימפה מוגדלת - ואת זה צריך לקבוע בבדיקה גופנית. אם קיימות בלוטות כואבות ו/או מוגדלות לאורך זמן אכן צריך לבצע בירור כדי לקבוע את הסיבה לתופעה זו והברור כולל לרוב בדיקות הדמיה כמו CT. קיימת גם תופעה (נדירה יחסית) של כאב בקשריות לימפה המופיע לאחר שתיית אלכוהול ומרמזת על מחלות שונות של מערכת הלימפה. בכל אופן נראה שדרושה הדמייה נוספת הן של אזור הבליטה עצמה והן של אזורים בהם קיימים כאבים (צוואר, חזה וכו') על מנת לנסות לקשר בין הדברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)