בליטה וכאבים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בליטה וכאבים
    אורית
    30/07/2008

שלום, אני בת 28 וברקע סובלת מפסאודוטומר צרברי, מיקרואדנומה בהיפופיזה ושחלות פוליציסטיות. בחודש האחרון מורגשת בליטה בשוק השמאלית שלי שאיננה כואבת, אך מקרינה כאב מהברך ועד הקרסול. בבדיקות שנערכו לא הצליחו הרופאים להסביר את קיומה של הבליטה. נשללה האפשרות לטרומבוזה, ובצילומי רנטגן לא נצפה שום דבר חריג. הרופאה המליצה לי על המשך מעקב אצל האינדוקרינולוג שאולי ידע במה מדובר, ואמרה שבמקרה הצורך ניתן לערוך MRI. במקביל בחודשים האחרונים אני חשה בכאבים בבלוטות הלימפה בצוואר. הכאבים הם נקודתיים, לפתע אני חשה מעין דקירה בבלוטה (בד"כ כל פעם בלוטה אחרת בנפרד) שגורמת לי לכאב עז, אך היא חולפת לאחר מספר דקות. האם ייתכן שיש קשר בין הדברים? והאם יש בידיך לסייע לי בהכוונה להמשך הטיפול? תודה נעמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בליטה וכאבים

הוספת תגובה

• לנעמי

ד''ר יעקב אבלין
    30/07/2008

נעמי שלום
    השאלה היא אם לבליטה שאת מתארת יש מאפיינים שיכולים להתאים לקישרית לימפה מוגדלת - ואת זה צריך לקבוע בבדיקה גופנית. אם קיימות בלוטות כואבות ו/או מוגדלות לאורך זמן אכן צריך לבצע בירור כדי לקבוע את הסיבה לתופעה זו והברור כולל לרוב בדיקות הדמיה כמו CT. קיימת גם תופעה (נדירה יחסית) של כאב בקשריות לימפה המופיע לאחר שתיית אלכוהול ומרמזת על מחלות שונות של מערכת הלימפה. בכל אופן נראה שדרושה הדמייה נוספת הן של אזור הבליטה עצמה והן של אזורים בהם קיימים כאבים (צוואר, חזה וכו') על מנת לנסות לקשר בין הדברים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו