שאלה לגבי פלקווניל - plaquenil

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי פלקווניל - plaquenil
    דז
    30/07/2008

אני בן 22, סובל ממחלת שיוגרן ומפיברומיאלגיה. אני לוקח 400 מ"ג מהתרופה הנ"ל ביום. פעמיים של 200. התרופה עוזרת לי ממש. רציתי לדעת האם ישנם סיכונים וחסרונות בלקחית התרופה לטווח ארוך (הכוונה לשנים או אפילו חיים שלמים). ידוע לי על הבעיות שבעיניים שהיא יכולה ליצור ולכן אני אצל רופא עיניים כל שלושה חודשים. כמו כן אני עושה בדיקות דם מקיפות כל חודשיים. ועם זאת, נאמר וכל הבדיקות תקינות תמיד, האם יש סיכון בלקיחת התרופה? האם יש חסרון כלשהו? האם המערכת החיסונית נחלשת? האם כשאפסיק ביום מן הימים את התרופה יקרה משהו לא טוב בגוף? תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי פלקווניל - plaquenil

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    31/07/2008

שלום רב
    בדרך כלל אין בעייה בנטילת פלקווניל לטווח ארוך מלבד נושא העיניים שאמנם דורש מעקב. התרופה משפיעה על מערכת החיסון (ומכאן פעילותה המיטיבה במחלות אוטואימוניות) אך אינה מחלישה אותו באופן כללי (בניגוד למשל לסטרואידים). הפסקת התרופה עלולה להוביל להתלקחות של המחלה האוטואימונית נגדה מכוונת התרופה - במקרה זה מחלת סיוגרן. רפואה שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו