פלאקווניל והנקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פלאקווניל והנקה
    חסוי
    30/07/2008

א. ביעוץ הטרטולוגי אישרו לי נטילת פלאקווניל בהריון. מה לגבי הנקה? ב. באם אסור ליטול התרופה בעת הנקה - באיזה שבוע צריך להפסיק התרופה? ג. אם במהלך ההריון אני אראה שמצבי משתפר (כי אני מרגישה מגמת שיפור מאז תחילת ההריון)....האם אני יכולה להפסיק בבת אחת השימוש בפלאקווניל? האם זה מסוכן לעובר? האם אם הדלקתתחזור לאחר ההפסקה היא תזיק לעובר? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פלאקווניל והנקה

הוספת תגובה

• לחסוי

ד''ר יעקב אבלין
    31/07/2008

שלום רב,
    פלקווניל היא תרופה הנחשבת בטוחהיחסית בהנקה אם כי כמו לגבי רוב התרופות אין מידע חד משמעי בנושא (הרי איש אינו מבצע ניסויים בו נשים מיניקות נוטלות תרופה כדי לקבוע את בטיחותה). הפסקת טיפול בפלקווניל יכולה לגרום להתלקחות של המחלה בה מטפלים (לא ציינת באיזו מחלה מדובר במקרה שלך) וזה ודאי לא רצוי מבחינת העובר. ההחלטה צריכה להתקבל על סמך המקרה הספציפי שלך תוך הערכת רמת הפעילות של המחלה והסיכון להתלקחותה - וזאת למול הנזק הפוטנציאלי שבלקיחת פלקווניל בהריון - כאשר גם במקרה זה התרופה נחשבת בטוחה באופן יחסי אבל מידע רב בנושא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו