מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בברכייםלימור31/07/2008
אני בת 34 ואבחנו אצלי דלקת פרקים, יש לי נפיחות בכפות הידיים והברכיים מאוד כואבות כשאני כמה ממצב ישיבה. הייתי אצל ראומטולוג והוא אמר לי שיש לי גם מים בברכיים, האם יש לזה קשר לדלקת הפרקים? הוא נתן לי לקחת מתטרקסט לטיפול בדלקת אך לא אמר כלום לגבי המים בברכיים. האם התרופה אמורה לטפל גם בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה להילה
ד''ר יעקב אבלין31/07/2008שלום הילה,
הצטברות של נוזל בחלל המפרק היא תהליך שבהחלט מאפיין דלקות מפרקים - אם כי לפעמים נוזל מצטבר גם במצבים אחרים. אם אכן אובחנה אצלך דלקת מפרקים סביר להניח שהנוזל בברכיים הוא אכן ביטוי של פעילות המחלה. מדובר בנוזל המופרש על ידי תאי דלקת שונים המסתננים לתוך המפרק. לכן, הטיפול באמצעות תרופות אנטי דלקתיות כמו מטוטרקסאט אכן אמור להפחית את הפעילות הדלקתית ועל ידי כך למנוע הצטברות של נוזל. הבעייה היא שזה לוקח זמן. מטוטרקסאט משפיע רק לאחר מספר שבועות ומגיע לשיא פעילותו לאחר כ - 6 שבועות. לכן, אם יש נוזל רב בברכיים צריך לשקול ניקור של המפרק, במהלכו ניתן לשאוב את הנוזל וגם "על הדרך" להזריק פנימה תרופה אנטי דלקתית (סוג של סטרואיד) אשר פועל במהירות ויכול לעזור עד שהמטוטרקסאט יכנס לפעילות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)