כאבים בברכיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בברכיים
    לימור
    31/07/2008

אני בת 34 ואבחנו אצלי דלקת פרקים, יש לי נפיחות בכפות הידיים והברכיים מאוד כואבות כשאני כמה ממצב ישיבה. הייתי אצל ראומטולוג והוא אמר לי שיש לי גם מים בברכיים, האם יש לזה קשר לדלקת הפרקים? הוא נתן לי לקחת מתטרקסט לטיפול בדלקת אך לא אמר כלום לגבי המים בברכיים. האם התרופה אמורה לטפל גם בזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בברכיים

הוספת תגובה

• תשובה להילה

ד''ר יעקב אבלין
    31/07/2008

שלום הילה,
    הצטברות של נוזל בחלל המפרק היא תהליך שבהחלט מאפיין דלקות מפרקים - אם כי לפעמים נוזל מצטבר גם במצבים אחרים. אם אכן אובחנה אצלך דלקת מפרקים סביר להניח שהנוזל בברכיים הוא אכן ביטוי של פעילות המחלה. מדובר בנוזל המופרש על ידי תאי דלקת שונים המסתננים לתוך המפרק. לכן, הטיפול באמצעות תרופות אנטי דלקתיות כמו מטוטרקסאט אכן אמור להפחית את הפעילות הדלקתית ועל ידי כך למנוע הצטברות של נוזל. הבעייה היא שזה לוקח זמן. מטוטרקסאט משפיע רק לאחר מספר שבועות ומגיע לשיא פעילותו לאחר כ - 6 שבועות. לכן, אם יש נוזל רב בברכיים צריך לשקול ניקור של המפרק, במהלכו ניתן לשאוב את הנוזל וגם "על הדרך" להזריק פנימה תרופה אנטי דלקתית (סוג של סטרואיד) אשר פועל במהירות ויכול לעזור עד שהמטוטרקסאט יכנס לפעילות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו