מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוסטוארטריטיסגלית04/08/2008
שלום רב, בת 56, יש לי אוסאורטריטיס. הייתי לוקחת ליפרינול שמאוד עזר לי אך לפני מס' חודשים הפסיקו לייבא אותו. בזמן האחרון התחלתי לקחת גם ליפיטול נגד כולסטרול, אך יש לי בגללו כאבי תופת, התכווצויות ברגליים בברכיים קשה לי ללכת. אני נתמכת במעקה כדי לעלות 4-5 מדרגות. הפסקתי אותו ביומיים האחרונים ויש מעט הקלה. רציתי לדעת מה אפשר לקבל כנגד הכאבים. הרופא משפחה נתן לי FOXA אך רק מלקרוא את התופעות לוואי שלו אני נחרדת. האם מגה גלופלקס יעיל במצבי? אני מטופלת גם כנגד יתר לחץ דם בנורמיטן ואנאלדקס. כמו כן שמעתי על הזרקות של שומן כרבולת לברכיים האם זה יעיל? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלית
ד''ר יעקב אבלין06/08/2008גלית שלום
ראשית יתכן מאד שהכאב הוחמר על ידי תרופות להורדת כולסטרול ולכן הפסקת תרופות אלו אכן צריכה להביא הקלה. מבחינת האוסטאוארטריטיס - תרופות כמו מגאגלופלקס מקילות במקרים רבים (אם כי ההוכחות המדעיות לכך אינן חד משמעיות). פעילות גופנית הדרגתית, כולל פעילות אירובית וחיזוק של שרירים (למשל השריר הארבע ראשי בירך - כאשר הכאב בברך) תורמות לייצוב המפרקים ולהפחתת כאב. ירידה במשקל יכולה לעזור כאשר קיים עודף משקל. תרופות רגילות נגד כאב (כמו אקמול , אופטלגין ואלגוליזין) מקילות - ובמקרים קשים יותר תרופות אנטי דלקתיות כמו אתופן וארקוקסיה יכולות לעזור. זאת בעיקר לטווח קצר עקב תופעות הלוואי (כמו ההשפעה על לחץ הדם). במקרים קשים ניתן להיעזר בתרופות חזקות יותר נגד כאב כמו טרמדול. הזריקות שהזכרת יכולות להקל כאשר המצב חמור במיוחד במפרק אחד (לרוב בברך) ושוקלים החלפה של המפרק. הזריקה יכולה לעכב את הצורך בהחלפת מפרק במספר חודשים או יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)