אספירין פיברו והריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אספירין פיברו והריון
    מיכל
    08/08/2008

שלום רב, אני בהריון בשבוע 30. לוקחת מיקרופירין 100מ"ג מדי יום. עקב שילוב של פיברומיאלגיה עם תסמונת אנטיקרדיוליפין. שאלתי היא א. מתי צריך להפסיק את האספירין לקראת סוף ההריון? ב. האם הצורך להפסקה האספירין הוא רק לטובת לקיחת אפידורל או שיש חשש לתינוק או לי לקראת סוף ההריון? ג. האם באמת לקיחת אפידורל תחת השפעת אספירין מסוכנת כפי שמפורסם? כמה זמן הפסקה צריך מהאספירין כדי שאפשר יהיה לקחת אפידורל? ד. האם במצב כזה של לקיחת מדללי דם נהוג לזרז לידה? תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אספירין פיברו והריון

הוספת תגובה

• למיכל

ד''ר יעקב אבלין
    08/08/2008

מיכל שלום
    ראשית אם אכן את סובלת מתסמונת האנטיקרדיוליפין הטיפול אינו אספירין אלא תרופות נודגות קרישה כמו קומדין וקלקסאן. אם החליטו לטפל בך באספירין אני מניח מדובר בכך שרק מצאו נוגדנים לקרדיוליפין - אך ללא אירועים של קרישי דם או הפלות בעבר. (אבחנה של התסמונת מחייבת הן נוכחות של נוגדנים והן אירועים כאלו).
    לגבי שאר שאלותיך - הן אינן בתחום ההתמחות של י וכדאי להתייעץ עם גניקולוג העוסק בנושא של הריון בסיכון גבוה. אציין רק שנושא הפיברומיאלגיה ככל הידוע אינו משפיע על מהלך ההריון ואינו מחייב טיפול מיוחד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו