פיברומיאלגיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיברומיאלגיה
    דינה
    14/08/2008

לדר יעקב אבלין שלום רב! לפני כחודשיים וחצי החלו לי כאבים בכל הגוף חשבתי לתומי שאולי זה שפעת ,בביקור אצל רופא נשלחתי לעבור בדיקות דם והתשובה לקוציטים 11.3 ו rematoid factor 44 . נשלחתי לראמטולוג והוא אמר שכנראה יש לי פיברו.שתיתי משכחי כאבים שלא כל כך עזרו. לאחר כשבוע ניגשתי שוב ואז נתן לי אלטרולט 10 מ"ג וארקוקסיה. שאלתי האם ניתן לאבחן שזוהי פיברומיאלגיה לאחר חודשיים של כאבים? וכשאני שותה כדור אלטרולט שלם העיניים בבוקר נפוחות, (התופעה תחלוף?) ירדתי לחצי כדור בנתיים. כאבים ברגליים ובאכילס מה ניתן להקל על כאבים אלו? אודה לתשובתך דינה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיברומיאלגיה

הוספת תגובה

• לדינה

ד''ר יעקב אבלין
    20/08/2008

דינה שלום
    אכן מדובר בפרק זמן קצר כדי לאבחן את בעייתך כפיברומיאלגיה (או כבעייה אחרת). כמובן נוכחות של הנוגדן שציינת אינה אופיינית לפיברומיאלגיה (אך קיומו אינו שולל אפשרות זו). בראומטולוגיה בכלל לעיתים הזמן גורם לתמונה להתבהר יותר. נראה שכרגע את מקבלת הן טיפול המכוון לפיברומיאלגיה (אלטרול) והן טיפול פחות ספציפי (ארקוקסיה). אם כבר התחלת בטיפול באלטרול, כדאי לתת לו צ'אנס משך כ 4-6 שבועות כדי להעריך אם הוא אכן מועיל - בתנאי כמובן שתופעות הלוואי אינן מטרידות מידי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו