מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוסטאוארטריטיסטובה15/08/2008
אני בת 57 וסובלת כאבים עזים והגבלת תנועה במפרקי הידיים, נוקשות ונפיחות בבוקר באצבעות יד ימין בעיקר. צילום רנטגן אישר דלקת וטופלתי בתרופות ארקוקסיה ואתופן שלא הטיבו את מצבי. בביקור אצל ראומותולג אתמול קבלתי תרופה בשם מטוטריקסט שהוברר לי שזו תרופה אנקולוגית אבל במינון נמוך יעילה לריפויי הדלקת. שאלתי היא האם התרופה תרפא אותי לחלוטין מאוסטאוארטריטיס או רק ריפויי זמני עד ההתקף הבא, כיוון שאני חוששת לקחת את התרופה בעיקר בגלל תופעות לוואי שלה. תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטובה
ד''ר יעקב אבלין20/08/2008טובה שלום
מטוטרקסאט היא תרופה יעילה מאד לטיפול בדלקות מפרקים כמו Rheumatoid arthrthritis ואכן ניתנת במינון נמוך מאד בהשוואה לשימוש בה בכמותרפיה. מטוטרקסאט אינה טיפול מקובל לאוסטאוארטריטיס וסביר להניח שאם רשמו לך תרופה זו הרושם היה שמדובר ב- Rheumatoid arthritis או במחלה דלקתית אחרת ולא רק באוסטאוארטריטיס. כדאי לברר נקודה זו עם הרופא המטפל. כדאי להדגיש שגם כטיפול ב - Rheumatoid arthritis תרופה זו (וכן תרופות אנטי דלקתיות אחרות) אינן מביאות לריפוי שלם אך מונעות התקדמות של המחלה, היווצרות עיוותים וכמובן גם מונעות כאבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
טובה20/08/2008תודה על התשובה, ואכן בסיכום המחלה נכתב. סימני דלקת במפרקים הבין גליליים המקורבים מטקרפופלאנגיאלים ושורש כף יד דו-צדדי בעיקר מימין, בבדיקות ריומטויד פקטור נאג CRP 0.79.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)