אוסטאוארטריטיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוסטאוארטריטיס
    טובה
    15/08/2008

אני בת 57 וסובלת כאבים עזים והגבלת תנועה במפרקי הידיים, נוקשות ונפיחות בבוקר באצבעות יד ימין בעיקר. צילום רנטגן אישר דלקת וטופלתי בתרופות ארקוקסיה ואתופן שלא הטיבו את מצבי. בביקור אצל ראומותולג אתמול קבלתי תרופה בשם מטוטריקסט שהוברר לי שזו תרופה אנקולוגית אבל במינון נמוך יעילה לריפויי הדלקת. שאלתי היא האם התרופה תרפא אותי לחלוטין מאוסטאוארטריטיס או רק ריפויי זמני עד ההתקף הבא, כיוון שאני חוששת לקחת את התרופה בעיקר בגלל תופעות לוואי שלה. תודה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוסטאוארטריטיס

הוספת תגובה

• לטובה

ד''ר יעקב אבלין
    20/08/2008

טובה שלום
    מטוטרקסאט היא תרופה יעילה מאד לטיפול בדלקות מפרקים כמו Rheumatoid arthrthritis ואכן ניתנת במינון נמוך מאד בהשוואה לשימוש בה בכמותרפיה. מטוטרקסאט אינה טיפול מקובל לאוסטאוארטריטיס וסביר להניח שאם רשמו לך תרופה זו הרושם היה שמדובר ב- Rheumatoid arthritis או במחלה דלקתית אחרת ולא רק באוסטאוארטריטיס. כדאי לברר נקודה זו עם הרופא המטפל. כדאי להדגיש שגם כטיפול ב - Rheumatoid arthritis תרופה זו (וכן תרופות אנטי דלקתיות אחרות) אינן מביאות לריפוי שלם אך מונעות התקדמות של המחלה, היווצרות עיוותים וכמובן גם מונעות כאבים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

טובה
    20/08/2008

תודה על התשובה, ואכן בסיכום המחלה נכתב. סימני דלקת במפרקים הבין גליליים המקורבים מטקרפופלאנגיאלים ושורש כף יד דו-צדדי בעיקר מימין, בבדיקות ריומטויד פקטור נאג CRP 0.79.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו