מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פןלימיוסיטיסלי17/08/2008
היי אחותי אובחנה בסקרודרמה וכן בפולימיוסיטיס. אם תוכל לפרט לגבי פולימיוסיטיס והאם זו מחלה שקשורה גם לסלקלרודרמה. האם זה סוג של ניוון שרירירם או עלול להתפתח ניוון שרירים מאוחר יותר? האם יש טיפול יעיל לאורך זמן? מדובר בבחורה בת 22. האם עלולה להיות משותקת? איפה ניתן למצוא מידע על מחלה פולומיוסיטיס שלפי הבנתי חמורה יותר מסקלרודרמה? האם נכון הדבר? אני ממתנצלת על כל השאלות אבל הייתי רוצה לדעת יותר. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללי
ד''ר יעקב אבלין20/08/2008סקלרודרמה ופולימיוזיטיס הן מחלות שיש בינהן נקודות דמיון ולעיתים קשה להבדיל ביניהן בתחילה. יש גם מיקרים שממשיכים ליפול בין הכסאות כלומר כוללים מרכיבים חלקיים של סקלרודרמה ושל פולימיוזיטיס. בכל אופן פולימיוזיטיס היא מחלה דלקתית הפוגעת בשרירים וככזאת היא שונה מאד מניוון שרירים. היא אינה מתפתחת לניוון שרירים אך אם אינה מטופלת בהחלט יכולה לגרום פגיעה קשה בשרירים. באון כללי לא ניתן לקבוע שהמחלה קשה יותר מסקלרודרמה - כל מקרה לגופו. הטיפול בפולימיוזיטיס יעיל ברוב המיקרים ומתחיל עם סטרואידים. בהמשך על פי הצורך ניתן להוסיף טיפול נוסף כמו IVIG (אימונוגלובולינים הניתנים תוך ורידית) ופלזמפרזיס (טיפול באמצעות מכונה המבצעת "החלפה" של הפלזמה של הדם וכך מסלקת את הנוגדנים הפוגעים בשרירים).
מידע על המחלה ניתן לקבל מאתרים שונים - אני ממליץ על האתר UPTODATE (באנגלית) - במידע לפציינטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בתכיפות מתן שתן בחולי פיברומי
מירי04/12/2008ד"ר שלום, האם יש טיפול מהיר בתופעת תכיפות במתן שתן והכאבים הנילווים, אך יותר הטירדה הזו? מעבר לטיפולים אלטרנטיביים ועיסויים למינהם שאני עושה בשבוע וגם מעבר לליריקה, טיפול פוריות- משתדלת לא לקחת תרופות מספר פעמים . האם יש כדור ספציפי, או טיפול ספציפי שמונע, לקחתי גם ספאזמ..- כדור נגד עיוותי בטן , לא רציני, אודה לך מאוד מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)