דלקת כלי דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת כלי דם
    משה
    20/08/2008

שלום דוקטור. אצלי יש בכצט כבר 30 שנה מגיל 5. בא בהתקפות כמה פעמים בשנה. בתקופה האחרונה זה קשה הרבה יותר ונותנים לי חוץ מסטרואידים 40 מג גם מטוטרקסט ורמיקייד בוריד כל חודש. הבעיה היא עם העירוי - ברגע ששמים את המחט מתחיל דלקת בוריד - אדום כואב מתנפח ואז אחרי כמה זמן מתפוצץ. ככה כל טיפול צריך כמה פעמים להחליף וריד. אותו דבר קורה גם בעירוי נוזלים רגיל זאת אומרת שזה לא בגלל החומר שבשקית אלה תגובה של הורידים עצמם. המצב של הורידים קשה ומחפשים המון זמן כי הם מתפוצצים או קטנים או מפותלים. עכשיו יש רק ברגל או בצוואר. מה עושים במצב הזה ? האם נתקלת פעם בתגובה כזאת ? זה חלק מהבכצט אומר לי הרופא שלי אבל ממש לא מבין עד כמה אני סובל מזה (דקירות, כאבים, חיטוטים ועוד) אולי זה בכלל לא קשור לבכצט וצריך לבדוק משהו אחר ? תודה רבה, משה אבליו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת כלי דם

הוספת תגובה

• למשה

ד''ר יעקב אבלין
    21/08/2008

למשה שלום
    הבעייה שאתה מתאר היא בטוי קלאסי של מחלת בכצ'ט הנקראת תופעת Pathergy: היווצרות דלקת (או אף מורסה) באיזורים של דקירה ובדיוק כמו שאתה כותב, אין לה קשר לחומר הניתן בעירוי אלא לדקירה עצמה. במיקרים קיצוניים יתכן צורך להחדיר ערוי מרכזי קבוע לצורך מתן תרופות תוך ורידיות, דבר שמתבצע על ידי רנטגנולוג המתמחה בפרוצדורות כאלו (בפעולה של אנגיוגרפיה). עליך להתייעץ עם הראומטולוג המטפל לגבי אפשרות כזו המתבצעת בדרך כלל במסגרת של בית חולים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

משה
    21/08/2008

תודה רבה על התשובה דוקטור, אבל אני לא מתכוון לתגובה מקומית במקום הדקירה אלה ממש לדלקת כמו פלביטיס בכלי דם עצמו. לא רק הבליטה של הבכצט. לחצתי על הרופא שלי לשים חיבור מרכזי (כי גם האחיות באשפוז יום ובמחלקה ביקשו בגלל הקושי) והוא לאורך כל הדרך אמר שזה רק יגרום לדלקת יותר קשה. מה דעתך ? אולי כדאי לפנות למומחה לכלי דם ? אתמול הלכתי בוקר לבדיקות דם בקקופה לקראת הטיפול הבא ואחרי חצי שעה הם הרימו ידיים ואמרו שלא מוצאים וריד אפילו לבדיקות דם. האחות שם אמרה שברגע שהיא נכנסת לוריד היא מרגישה שהוא מתפוצץ.. ובוריד לונפלן - עירוי זה עוד הרבה יותר מסובך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיץ שוב את השאלה....

משה
    07/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למשה

ד''ר יעקב אבלין
    09/09/2008

משה שלום
    אני נוטה לחשוב שערוי מרכזי עלול באמת להיות מקור לצרות נוספות כמו זיהומים והיווצרות קרישים או דלקות חמורות. נראה שצריך למצוא בעלי מקצוע (רופא או אחות) עם מיומנות גבוהה בתחום לקיחת הדמים והכנסת הערויים, כמו אחות אונקולוגית למשל (אשר בדרך כלל הם המנוסות ביותר בתחום הזה). לפעמים גם מי שהוא עם נסיון בלקיחת דם מילדים יכול להתמודד בהצלחה עם "ורידונים" קטנים וחמקמקים במיוחד....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו