מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת פרקיםליאור זילברמן21/08/2008
שלום לד"ר, אנוכי סובל ממחלת פרקים כ 3 וחצי שנים,טופלתי בכול הכדורים שקיימים למחלה ללא שום שינוי משמעותי,הייתי מאושפז פעמים רבות ברמב"ם,כיום אני מקבל זריקות אמברל 25 מ"ג פעמיים בשבוע כבר שנתיים.הזריקות עזרו לי מאוד אך עדיין אני סובל מכאבים לפעמים עזים בכול הפרקים, בעיקר בשעות הבוקר והערב. אני סובל גם מסכרת נעורים שמטופלת במשאבת אינסולין. אני נשוי +2 ילדים. שאלתי היא: 1.מה יכול עוד לדעתך להקל על כאבי ? 2.הוצא לי לשקול טיפול משולב יחד אים מטותרקסט ( בעבר מטותרקסט לבדו לא עזר ) מה דעתך ? - המלצות והצעות התקבלו בברכה. בתודה מראש, ליאור זילברמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאור
ד''ר יעקב אבלין27/08/2008ליאור שלום,
השאלה היא האם הכאב ממנו אתה סובל נובע מפעילות של דלקת המפרקים, הנמשכת למרות הטיפול באנברל, או מסיבות אחרות, כמו למשל כאב הקשור לפגיעה עצבית אשר שכיחה אצל חולי סוכרת. התשובה לשאלה זו יכולה להנתן בהתבסס על הבדיקה הגופנית (המראה סימני דלקת במפרקים) וכן על סמך בדיקות המעבדה אשר מראות סימני דלקת (שקיעת דם וכו). אם הדלקת עודנה פעילה יש לשקול החלפה של הטיפול לטיפול ביולוגי חלופי כמו למשל רמיקייד או מבטרה. אך אם הכאב נובע מסיבות שאינן דלקתיות הטיפול צריך להיות מכוון לסיבות אלו. כך למשל יש מגוון תרופות המועילות לכאבים עצביים הקשורים לסודכרת, ביניהן ליריקה, גבפנטין ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה
ליאור זילברמן28/08/2008שלום ד"ר תודה על התיחסותך, הכאבים הם חד משמעי ממחלת פרקים( אותם כאבים באותם הפרקים שבהם הדלקת הייתה פעילה) לפעמים הכאבים מלווים בנפיחות ולפעמים ללא כול סימן לדלקת. מה דעתך בעיניין המטותרקסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליאור
ד''ר יעקב אבלין29/08/2008ניתן לשלב מטוטרקסאט במינון נמוך או בינוני (7.5-15 מ"ג לשבוע) יחד עם הטיפול הנוכחי, אם כי כאמור לדעתי אם האנברל לא מספיק יש לשקול את החלפתו בתרופה ביולוגית אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר על התיחסותך.
ליאור זילברמן29/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)