דלקת פרקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת פרקים
    ליאור זילברמן
    21/08/2008

שלום לד"ר, אנוכי סובל ממחלת פרקים כ 3 וחצי שנים,טופלתי בכול הכדורים שקיימים למחלה ללא שום שינוי משמעותי,הייתי מאושפז פעמים רבות ברמב"ם,כיום אני מקבל זריקות אמברל 25 מ"ג פעמיים בשבוע כבר שנתיים.הזריקות עזרו לי מאוד אך עדיין אני סובל מכאבים לפעמים עזים בכול הפרקים, בעיקר בשעות הבוקר והערב. אני סובל גם מסכרת נעורים שמטופלת במשאבת אינסולין. אני נשוי +2 ילדים. שאלתי היא: 1.מה יכול עוד לדעתך להקל על כאבי ? 2.הוצא לי לשקול טיפול משולב יחד אים מטותרקסט ( בעבר מטותרקסט לבדו לא עזר ) מה דעתך ? - המלצות והצעות התקבלו בברכה. בתודה מראש, ליאור זילברמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים

הוספת תגובה

• לליאור

ד''ר יעקב אבלין
    27/08/2008

ליאור שלום,
    השאלה היא האם הכאב ממנו אתה סובל נובע מפעילות של דלקת המפרקים, הנמשכת למרות הטיפול באנברל, או מסיבות אחרות, כמו למשל כאב הקשור לפגיעה עצבית אשר שכיחה אצל חולי סוכרת. התשובה לשאלה זו יכולה להנתן בהתבסס על הבדיקה הגופנית (המראה סימני דלקת במפרקים) וכן על סמך בדיקות המעבדה אשר מראות סימני דלקת (שקיעת דם וכו). אם הדלקת עודנה פעילה יש לשקול החלפה של הטיפול לטיפול ביולוגי חלופי כמו למשל רמיקייד או מבטרה. אך אם הכאב נובע מסיבות שאינן דלקתיות הטיפול צריך להיות מכוון לסיבות אלו. כך למשל יש מגוון תרופות המועילות לכאבים עצביים הקשורים לסודכרת, ביניהן ליריקה, גבפנטין ועוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתגובה

ליאור זילברמן
    28/08/2008

שלום ד"ר תודה על התיחסותך, הכאבים הם חד משמעי ממחלת פרקים( אותם כאבים באותם הפרקים שבהם הדלקת הייתה פעילה) לפעמים הכאבים מלווים בנפיחות ולפעמים ללא כול סימן לדלקת. מה דעתך בעיניין המטותרקסת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לליאור

ד''ר יעקב אבלין
    29/08/2008

ניתן לשלב מטוטרקסאט במינון נמוך או בינוני (7.5-15 מ"ג לשבוע) יחד עם הטיפול הנוכחי, אם כי כאמור לדעתי אם האנברל לא מספיק יש לשקול את החלפתו בתרופה ביולוגית אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר על התיחסותך.

ליאור זילברמן
    29/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו