מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום רב...שרון28/08/2008
אני כבת 28 חצי שנה סובלת מכאבים עזים בעמוד השדרה , בגפיים , כאבי ראש ,ברכיים . נשלחתי לרמוטולוג שטוען שאני חולה פיברומיאלגיה, בעוד שהבדיקות מעבדה יצאו ana ' dna חיוביות . dna ברמות גבוהות. מה שקראתי על המחלה פיברומיאלגיה אנשים שחולים במחלה זו בדיקות הדם שלהם תקינות. האם יש לי לופוס? או מחלה אחרת ?יש לציין שוב שאני ממש סובלת מכאבים עזים בפרקים . מה שעוזר לי זה רק מדבקת בוטרנס שקיבלתי מרופא אז אני ישנה שלושה ימים וכמובן לא חשה בכאבים...ברקע גם תת פעילות של בלוטת התריס מטופלת באלקטרוסין 150 מק"ג. אודה על תשובתך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשרון
ד''ר יעקב אבלין29/08/2008שלום רב,
אכן, הבדיקות שאת מדווחת עליהן אינן אופייניות לפיברומיאלגיה, אשר באופן טיפוסי מאופיינת בבדיקות דם תקינות. ANA חיובי הוא ממצא שכיח גם אצל אנשים בריאים לא מעטים ולכן אינו ספציפי. לעומת זאת בדיקה של אנטי DNA חיובית ברמה משמעותית איננה שכיחה כלל באנשים בריאים ובהחלט מחייבת בירור נוסף בהקשר של כאבי מפרקים - על מנת לשלול זאבת או מחלות דומות. בהקשר זה יש לציין שתת פעילות בלוטת התריס גם היא מחלה אוטואימונית הקיימת בשכיחות מוגברת אצל אנשים הסובלים ממחלות אוטואימוניות אחרות. לסיום יש רק להעיר שפיברומיאלגיה יכולה בהחלט להתקיים לצד מחלות אחרות (כמו זאבת או מחלות דלקתיות אחרות) כך שגם אם האבחנה הקלינית של פיברומיאלגיה שרירה וקיימת - אין הדבר פוטר מהצורך לחפש בעיות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)