דילגו עללי בטעות כנראה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דילגו עללי בטעות כנראה
    אייל
    28/08/2008

שלום אני בן 33 בחודשים מרץ עד אמצע אפריל סבלתי מכאבי פרקים חזקים סימטריים אגן ברכיים ועקבים לציין כי בחודש ינואר סבלתי בלדקת גרון חיידקית. הופניתי לטיפול אצל ראומטולוג ד"ר לסלי גרין התחלתי בדיקות דם שכללו ana וכו. והכל היה בסדר גמור לציין כי בדיקה אחת השתפרה המראה על מצב דלקתי בגוף... טופלתי פעם אחת בלבד בארקוקסיה ובמאי לערך חזרתי לפעילות פיזית רגילה ספורט וכו.. בחודש יולי שוב חליתי בדלקת גרון חיידקית והיום (אוגוסט ) חזרו לי שוב הסימנים של דלקת פרקים סימטריים כאבים באגן קצת בברכיים וקצת בעקבים ואפילו גב תחתון (שללו לי פריצת דיסק) לציין כי הכאב המרכזי הוא באמצע הירך של רגל שמאל אני ממתין שוב לביקור אצת הראומטולוג אך לבנתיים אני לא שקט ...האם על סמך הממצאים שכתבתי ניתן בכלליות לתת כיוון במה מדובר ?? אהה בנוסף יש לי כאב במרכז החזה כאב עמום כזה כבר כמה שנים שהוא תוקף אותי כל מה חודשים ונאמר לי פעם ע"י רופאת משפחה שזוהי דלקת בקרום של הריאות או משהו כזה הקרין לי אפילו לכתף ימין אך חולף ללא טיפול סיפור ארוך... אשמח לתשובה תודה רבה אייל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דילגו עללי בטעות כנראה

הוספת תגובה

• תשובה לאייל

ד''ר יעקב אבלין
    29/08/2008

אייל שלום,
    ראשית הערה כללית: אני מבקש להמנע מלציין שמות של רופאים - כמו שכמובן רצוי להמנע מציון שמות או פרטים מזהים של חולים. מספיק לציין שנבדקת על ידי ראומטולוג.
    לעצם העניין: הסימפטומים שאתה מתאר אינם חד משמעיים באופיים ועדיין לא ניתן לקבוע אם מדובר בהתחלה של דלקת מפרקים סיסטמית, בארוע חולף או בכאבים על רקע אחר ("אורטופדי"). נראה לי שאם יש התקפים חוזרים של כאב בחזה כדאי לברר את הנושא הזה - ואם אכן מדובר בדלקת חוזרת של קרום הריאה (פלויריטיס) - לתעד זאת על ידי צילום חזה ולנסות לברר את הסיבה לבעייה זו. דלקת כזו יכולה להתחולל במסגרת של מחלות ראומטולוגיות מסויימות (כמו למשל זאבת) אך לעיתים קרובות קשורה לסיבות אחרות כמו מחלות ויראליות. אני מבין את חוסר השקט לך אך לדעתי הזמן יוכיח אם אכן התמונה הקלינית הולכת ומתבהרת לכיוון של מחלה אחת - או מה שכמובן עדיף - שהבעייה הולכת ומתפוגגת גם בהעדר אבחנה חד משמעית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אייל
    29/08/2008

תודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו