מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בלופוסנילי01/09/2008
אחרי 9 שנים של שקט מחלת הלופוס שבה לתקוף אותי. הביטוי המעבדתי כרגע הוא כמובן ANA חיובי וכן ANTI DNA גבוה מאוד (75 כשהערך הנורמלי 0-20 ). פיזית- כאבי פרקים, עייפות וחולשה, גלי חום והזעה, כאבי רגליים ו"קישוטים " כחולים בגפיים. בעבר טופלתי בתל השומר אצל פרו' מאני .רופאת המשפחה שלי לא רוצה לתת לי הפניה לאחת ממרפאות הלופוס ומתעקשת להפנות אותי לראומטולוג של הקופה (מאוחדת) בטענה שהמצב לא כל כך נורא ... השאלה שלי - האם אכן אפשר להיות רגועה ומצבי "לא נורא" ? ובנוסף, איך בכל זאת מגיעים לטיפול באחת ממרפאות הלופוס (תל השומר, איכילוב, הדסה וכו..) ? למי בכל זאת הן מיועדות ? האם רק באופן פרטי ניתן לקבל שם טיפול ? תודה, ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נילי שלום
ד''ר ג'יזל גודארד01/09/2008מחלת זאבת מתאפיינת בהתלקחויות והפוגות. כמו כן למחלה ביטויים רבים ושונים. לפי התאור שלך את סובלת מלופוס קל כי קיימת דלקת מיפרקים. כמובן שמומחה בלופוס צריך לבדוק אותך על מנת לגלות ממצאים נוספים. במידה ויש מחלה קלה - הטיפול הוא בפלקווניל ותרופות נוגדי דלקת שאינן סטרואידים.
כחולה הלוקה ממחלה כרונית ועל פי חוק זכויות החולה את רשאית לקבל טיפול אצל אותו רופא שטפל בך במשך השנים הקודמות.
במידה ואת רוצה להיבדק במרפאת לופוס או ע"י מומחה לזאבת, קיימים רופאים מומחים בכל בתי החולים בארץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לדר' גודארד ושאלה נוספת
נילי01/09/2008שלום דר' גודארד ותודה על התייחסותך. ראשית, שמחתי לשמוע שאני סובלת מלופוס "קל" בלבד. גם זו מעודד בימים אלו.... שכחתי לציין שבעבר טופלתי גם באספירין וקלקסן עקב קרישים בדם וכן בפרדניזון . האם פרדניזון אינה תרופה סטרואידית? התסמינים הפיזיים אז והיום דומים - יש סיכוי שהפעם ניתן יהיה לוותר על סטרואידים ? לגבי מציאת רופא. מי שטיפלה בי אז היתה פרופ' מאני היקרה. עברו 10 שנים ולעניות דעתי כבר פרשה לפנסיה כך שאיני יכולה לחזור אליה. אני מחפשת מרפאה מסודרת או רופא מתאים ולא מצליחה לקבל שיתוף פעולה מרופאת המשפחה שלי . מבחינתה יש את הראומטולוג שהקופה מעסיקה (דר' גרין) שיתכן והוא מצויין אבל רשימת ההמתנה אליו היא לעוד 3 חודשים... היכן ניתן לראות רשימה של רופאים מומחים ללופוס ? איך ניתן לדעת מי מהם מקבל חולים של "מאוחדת" ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיהל שלום
ד''ר ג'יזל גודארד26/06/2009הריון בחולה לופוס מחייב מעקב ע"י הראומטולוג ורופא נשים במרפאה להריון בסיכון גבוה.
תודה על תגובתך בפורום רופאים עונים על שאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)