כאבים בכל הגוף כשנתיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בכל הגוף כשנתיים
    רק בריאות
    02/09/2008

בס" ד דוקטור יעקב אבלין שלום רב מזה כשנתיים אני סובל מכאבי שריריים בכל הגוף כאבי ראש כאבי לסת עייפות שינה לא טובה ולחץ נפשי כמו כן מדי פעם בעיות עיכול בדיקות הדם שלי תקינות במרץ 2008 הייתי אצל ראמטולוג בכיר מסורוקה הידוע כאחד המומחים בתחום עפ"י בדיקתו (למרות הכאבים והסימנים הדומים )לא ניתן להגדיר עדיין שיש לי פיברומיאלגיה ועלי לעשות מספר טיפולים ועוד הייתי גם אצל נירולוג ששלל בעיה נירולוגית לפני תחילת הבעיה שלי ביולי 2006 הייתי פעיל מאוד שוחה כמעט כל יום חדר כושר ועוד במשך תקופת הכאבים אני ממשיך להקפיד לשחות 4 פעמיים בשבוע למרות שקשה לי אך אני מרגיש שללא השחייה עם תרגילי מתיחות מצבי היה גרוע יותר עברתי טיפולים שונים לקחתי גם ליריקה וסימבלתא שרק הקלו קצת אך לא יותר מזה כרגע אני לוקח מזה חודש ציפרלקס ע"מ להרגיע את המתח והחרדה ממשיך לשחות עושה טיפולי הידרוטרפיה ע"מ גם לשחות נכון יותר השאלות שלי הם אלה: 1.האם יש לי מחלה אחרת מה האפשרויות האם כדאי לבדוק שוב אם יש לי פיברו 2.מה הקשר של מצב נפשי לכאבים לדוגמה הייתי מספר ימים עם המשפחה בצימר בימים אלה כאבי הלסת והראש פחתו מאוד והכאבים האחרים היו סבירים 3.מה הקשר של תזונה נכונה לבעיה שלי 4.ממליצים לי על ניקוי רעלים 5.הלשון שלי לבנה משיטוט באינטרנט הבנתי שייתכן שיש לי זיהום במעיים אודה לך מאוד על תשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בכל הגוף כשנתיים

הוספת תגובה

• תשובה לרק בריאות

ד''ר יעקב אבלין
    02/09/2008

שלום רב,
    מכלול התסמינים שאתה מתאר בהחלט נשמע אופייני לפיברומיאלגיה. תמיד צריך לחשוב גם על אפשרויות נוספות אך הייתי מבקש בדיקה חוזרת גם בשאלה הספציפית הזו. חשוב להדגיש שהאבחנה של פיברומיאלגיה היא אבחנה קלינית ואינה תלוייה בבדיקות מעבדה או הדמייה.
    המצב הנפשי בהחלט עלול לתרום לבעייה ואין ספק שרצוי להפחית חרדה, לחץ וכו'.
    לגבי תזונה - אין הוכחות לכך שדיאטה מסוימת מועילה לכלל החולים - אם כי יש חולים שמוצאים לעצמם דיאטה שמרגישה טוב עבורם. אין שום הוכחה שצריך לעשות "ניקוי רעלים" ולא הייתי ממליץ עם טיפולים כאלו. גם הלשון הלבנה אינה אבחנתית במיוחד - אלא אם קיימת פטריה בחלל הפה - דבר שהוא נדיר אצל אנשים עם מערכת חיסון תקינה. את זה צריך להראות לרופא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו