אנקילוזינג ספונדיליטיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנקילוזינג ספונדיליטיס
    מילי
    06/09/2008

כמה שאלות בבקשה: 1. למה זה קורה בעצם? אין לי את הגן ואין לי במשפחה ובכל זאת אובחנתי.. 2. האם יש סיכון בלהיות חולה במחלה ולא לקחת תרופות כלל? 3. מה נמצא הכי יעיל לטפל בכאב? 4. האם ייתכן שלמרות תמונות MRI האבחנה שגויה וזה לא מה שאני סובלת ממנו או שMRI הוא עדות חד משמעית? 5. כל פעילות פיסית כמעט (עמידה ממושכת, הליכה וכו) מחמירה אצלי את הכאב, האם זה מתאים לאופי המחלה? רוב תודות ושבוע טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנקילוזינג ספונדיליטיס

הוספת תגובה

• למילי

ד''ר יעקב אבלין
    06/09/2008

מילי שלום
    הסיבה הראשונית למחלה זו אינה ידועה. אכן הגן איליו את מתייחסת HLA-B27 קיים אצל רוב החולים אך לא אצל כולם. ההדמייה ב - MRI מראה את סימני הפגיעה של המחלה במפרקי האגן או בעמוד השדרה. כמו כל בדיקה גם אבחנה זו עשוייה להיות שגוייה ותלוייה בין היתר בפענוח של מי שראה את הבדיקה. יש לציין שככלל הכאב ב- Ankylosing spondylitis אינו תלוי במאמץ ואופייני שיש דווקא כאב לילי בזמן מנוחה. כאב המוחמר במאמץ מתאים יותר לכאב הקרשור לבעיות ניווניות (שחיקת סחוס וכו).
    ככלל אם אכן מדובר באבחנה נכונה התרופות היעילות ביותר הן אלה שמורידות למינימום את רמת הדלקת ואלו שייכות לקבוצת האנטי TNF (כמו רמיקייד). מומלץ כן לטפל במחלה כדי למנוע התקדמות של נזקים בלתי הפיכים ואיבוד של טווחי תנועה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הובנתי כהלכה - מסבירה שוב

מילי
    06/09/2008

1. אובחנתי עם A.S בעקבות 2 בדיקות MRI (אגן וברך) וכן לפי תלונות שלי וניקורים שעברתי וכו. 2. אין לי כאב מוגבר ממש בזמן מאמץ אלא בעיקר לאחריו. אבל כל פעילות פיסית מתמשכת גוררת אחריה יותר כאבים. האם זה מתאים למחלה? וכן, זה במנוחה בלילה אבל גם בבוקר. הכאבים באיזור מפרק הברך כמעט תמיד בישיבה (ישיבה מזרחית). 3. מה המחלה/תסמונת השכיחים ביותר אשר מבלבלים בינם לבין A.S בזמן אבחנה? 4. התרופה שכתבת עליה: האם אפשר לצרוך אותה בזמן היריון או בזמן ניסיונות להכנס להיריון? השלכות? תודה רבה ושבוע טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למילי

ד''ר יעקב אבלין
    06/09/2008

סימפטומים של כאב לילי וכאב בשעות הבוקר בהחלט מתאימות לאבחנה של AS. מחלות דומות שבאות בחשבון (אך דומות גם מבחינת הטיפול) הן דלקת המפרקים שמלווה מחחלת מעי דלקתית, דלקת המפרקים שמלווה ספחת של העור (פסוריאזיס) ועוד.
    התרופות הביולוגיות כמו רמיקייד נחשבות אינן ידועות כגורמות נזק בהריון או בכניסה להריון אם כי כמובן בגלל מיעוט יחסי של מידע בנושאים כאלו תמיד מעדיפים להשתמש בתרופות מעטות ככל האפשר בזמן ההריון. ניתן להתייעץ גם גם עם המרכז הטרטולוגי הארצי של משרד הבריאות אשר מרכז מידע בדבר בטיחות של תרופות בזמן הריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו