מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תסמונת סיוגרןטרזה07/09/2008
שלום זה מספר שניים שאני סובלת מתשישות כרונית-מעי רגיז-לקוציטים-2700 עוברת מרופא לרופא ,עד היום אף אחד לא קבע שאני חולה בפיברומיאלגיה-יש לציין שאני סובל מכאבים בכל הגוף-ביקרתי אצל רמטולוג ב2007 קיבלתי לשבוע לנסיון-prednisone 5mg יש לציין שהרגשתי טוב-לפני מספר ימיים ביקרתי שוב אצל אותו רופא לבירור ואז הוא קובע שאני חולה בסיורגן-שאלתי אותי על סמך מה אתה קובע-הוא טוען על סמך תגובה הטובה של -prednisone היתחלתי לחפש חומר באינטרנט ואז גילתי שלא בוצע בלוטת רוק-בוצע בדיקות רגילות. יש לציין בשנה אחרונה סבלתי מבעיות עורפצעים-גירודים-בעיות יובש בקרקפת. אני מותשת. הוא שולל פיברומיאליה -יש התכצויות שרירים-ויטמין די נמוך -קיבלתי טיפול אני מבולבלת אני לא יודעת במה אני חולה. מה דעתך בתודה מראש ד"ר יעקב אבלין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לטרזה
ד''ר יעקב אבלין13/09/2008טרזה שלום
וסליחה עבור העיכוב בתשובה (נעלמת לי בין השאלות...)
ראשית חשוב לציין לגבי המקרה שלך שאין שום סתירה בין פיברומיאלגיה לבין מחלות אוטואימוניות כמו סיוגרן. להיפך. קיימת שכיחות גבוהה של פיברמיאלגיה "משנית" שמתפתחת אצל חולים אלו, כלומר אדם הסובל ממחלה אוטואימונית כמו לופוס או סיוגרן עלול לעיתים די קרובות לפתח סימפטומים של תשישות ושל כאבים מפושטים שאינם אלא סימפטומים של פיברומיאלגיה. כמובן במצב כזה חשוב להבחין אם הסימפטומים הם של פיברומיאלגיה או של המחלה היסודית כי הטיפול הוא שונה. אם מדובר בסימפטומים של פיברומיאלגיה אין טעם למשל לתת פרדניזון.
יש לציין גם שנוכחות של סימפטומים של מעי רגיז היא רמז נוסף שמכוון לפיברומיאלגיה מכיוון שתסמונות אלו מופיעות לעיתים קרובות ביחד.
לגבי מחלת סיוגרן נכון שהאבחנה הסופית היא על סמך ביופסיה של בלוטת רוק אבל במקרים רבים ניתן להסתפק בבדיקות המעבדה (נוכחות של נוגדנים מסוג ANA, antiRo, anti La) כאשר התופעות הקליניות אופייניות (יובש בעיניים, יובש בפה, כאבי מפרקים). לכן לא הייתי מתעקש על ביופסייה אלא אם האבחנה מוטלת בספק על סמך הבדיקות.
אני מציע לבדוק שוב עם ראומטולוג לגבי האבחנה של פיברומיאלגיה, בנוסף לאבחנה של סיוגרן. בכל מקרה כדאי לנסות לבצע פעילות גופנית סדירה ומתונה וכדאי יהיה גם לשקול תרופות שיעילות עבור הטיפול בפיברומיאלגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטיפול / טיפולים הטובים ביותר ?
חן04/12/2008אבקש לדעת מהם הטיפולים הטובים ביותר לפיברומיאלגיה וסיגרן? (גם טיבעיים) - מה הכי אפקטיבי? מהם תסמיני מחלות אלה, ומה הסיבות להופעתן של המחלות? בנוסף מהם המרקרים הספציפיים בדם המופיעים למחלות ובאיזה רמות? האם יתכן ששום מרקר לא יופיע ועדיין ניתן יהיה לומר בביטחון שאלה המחלות? איך? בתודה חן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחן
ד''ר יעקב אבלין06/12/2008חן שלום,
הטיפול לפיברומיאלגיה מבוסס על שילוב של אמצעים בלתי תרופתיים ותרופתיים. פעילות גופנית אירובית הדרגתית וסדירה היא בעלת חשיבות ראשונה במעלה. הידרותרפיה מביאה הקלה לטווח זמן מסויים. תרגילי הרפייה עוזרים במידה מסויימת. בנוסף טיפול פסיכולוגי משלים מסוג טיפול קוגנטיבי התנהגותי יכול לעזור. מבחינה תרופתית, נעשה שימוש בתרופות המשפיעות על רמת הסרוטונין והנוראפינפרין במערכת העצבים כמו אלטרול, פרוזק, סימבלטה ואיקסל וכן בתרופות כמו גבאפנטין וליריקה המשפיעות על כאב עצבי.
הטיפול בסיוגרן שונה ומכוון להשפעה על מערכת החיסון. כאן נעשה שימוש בסטרואידים לטווח קצר ובתרופות כמו פלקווניל לטווח ארוך.
פיברומיאלגיה מתבטאת בכאב מפושט בכל חלקי הגוף יחד עם עייפות, הפרעות שינה וסימפטומים נילווים. סיוגרן גורמת לכאבי מפרקים, יובש בעיניים ובפה ולעיתים לפגיעה חיסונית באיברים נוספים.
אין מרקר בדם לפיברומיאלגיה. בסיוגן ניתן למצוא נוגדנים עצמיים כמו ANA (לא ספציפי) ו - anti Ro / anti La
כמובן האבחנה של פיברומיאלגיה איננה מתבססת על מרקרים בדם. לגבי סיוגרן נוכחות הנוגדנים בהקשר הקליני המתאים מסייעת מאד באבחנה. יחד עם זאת ניתן לאבחן סיוגרן גם בהעדר המרקרים בנוכחות ממצאים אחרים כמו ביופסיה חיובית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)