כאבים חזקים ברב מפרקי הגוף.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים חזקים ברב מפרקי הגוף.
    ניצה
    09/09/2008

דר נכבד שלום. אני סובלת מזה כשלוש שנים rheumatoid arthritis טופלתי בפלקוניל כשנה וחצי ,הטיפול הופסק לפני 7-8 חדשים לפני חודש החלו כאבים חזקים בשתי הקרסולים, עקבים שורשי כפות הידים ואצבעות הידים במפרקים וכן באצבעות הרגלים , ברכים וכתפים. יש לצין שקבלתי מספר פעמים טיפול לכאבים בקורטיזון שמאד עזר אך גרם לתופעות לואי מאד לא נעימות. היום מציעים לי טיפול במטוטרקסט.האם אין תרופה אחרת יעילה? אני חוששת מעצם היותה תרופה כימית. אנא ענה לי בהקדם, תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לניצה

ד''ר יעקב אבלין
    11/09/2008

ניצה שלום
    לא ציינת מדוע הופסק הטיפול בפלקווניל. אם טיפול זה היה יעיל ניתן לשקול לחדש אותו במקום להתחיל מטוטרקסאט. מטוטרקסאט היא תרופה מצויינת למחלה ממנה את סובלת ואם הטיפול בפלקווניל לא היה יעיל (או שגרם תופעות לוואי) בהחלט הגיוני לנסות מטוטרקסאט בשלב זה. קיימות תרופות חלופיות, כמו למשל סלזופירין ו - Arava, אך לכל אחת תופעות הלוואי משלה.
    הטיפול במטוטרקסאט מחייב מעקב כדי להמנע מתופעות לוואי רציניות אבל אם מקפידים על המעקב (בדיקות דם תקופתיות) הטיפול בסך הכל יעיל ובטוח.
    בכל אופן מה שחשוב זה לא להשאיר את המחלה בלתי מטופלת, לא רק בגלל הכאבים מהם את סובלת עכשיו אל א גם כדי למנוע הצטברות של נזק בלתי הפיך במפרקים לטווח הרחוק. לסיכום, אם הטיפול בפלקווניל היה מוצלח - אפשר לשקול לחדש אותו. אם לא - בהחלט הגיוני לעבור למטטרקסאט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו