פרדניזון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרדניזון
    נלי
    12/09/2008

יש לי דלקת פרקים חלשה אני לוקחת פרנדיזון כבר 4 חודשים אני מאמינה שעד שאני יוריד אותו לגמרי זה לפחות עוד חודש או חודשיים מה קורה לגוף שמפסיקים לגמרי כמובן בהדרגה האם מתמכרים ואז הגוף לא יכול לתפקד בלי כי בנוסף אני לוקחת פנקווניל 1 בבוקר 1 בערב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרדניזון

הוספת תגובה

• ציפי

ד''ר יעקב אבלין
    13/09/2008

ציפי שלום
    הגוף אינו מתמכר לפרדניזון במובן שבו הוא מתמכר לתרופות מסוימות, אשר הפסקתן גורמת לתופעות לוואי קשות. מה שכן קורה זה שהפרדניזון מדכא את היכולת הטבעית של הגוף להפריש סטרואידים. היכולת הזו חשובה בעיקר במצבים שהגוף נמצא במצוקה כמו בזמן זיהום חריף, ניתוח רצינ י וכו. במצב כזה אדם אשר טופל עד לאחרונה בסטרואידים עלול לסבול מחוסר רציני בסטרואידים טבעיים. לכן, הרופאים שמטפלים בך חייבים לדעת שאת לוקחת סטרואידים או שלקחת סטרואידים לאחרונה - ואז אם תקלעי למצב חרום - ניתן יהיה להוסיף לך מינון מיוחד של סטרואידים כדי למנוע מצב של חוסר. היכולת הטבעית של הגוף להפריש סטרואידים מתאוששת בהדרגה לאחר הפסקת הטיפול בפרדניזון, תלוי כמה זמן האדם טופל בפרדניזון ותלוי במינון, אבל זה יכול לקחת חודשים.
    הפלקווניל שאת לוקחת אינה שייכת למשפחת הסטרואידים אלא היא תרופה אנטי דלקתית אשר למעשה מאפשרת לך להוריד את מינון הסטרואידים עד להפסקתם - על ידי דיכוי ארוך טווח של דלקת המפרקים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו