דלקת מפרק הכסל?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת מפרק הכסל?
    רז
    21/09/2008

שלום, אני בן 25 לפני כשלש שנים התחילה אצלי תופעה שמידי פעם (כל כמה חודשים) מתחילים אצלי כאבים (בד"כ לא כ"כ חזקים) במפרק הירך שמתחזקים לאט לאט ולפתע חולפים לסרוגין. זה יכול לקחת יום יומיים ולעיתים אפי יותר. וכשאני קם משינה, או נמצא בחוסר תנועה זמן ממושך, הכאבים מתגברים. יש לציין שלא נראה אצלי נפיחות או חום. ולעיתים אני מרגיש את הכאבים בחלק האחורי (בעכוז) וכן יכול להיות לי רגיעה של חצי שנה לפעמים. מה זה יכול להיות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת מפרק הכסל?

הוספת תגובה

• תשובה לרז

ד''ר יעקב אבלין
    24/09/2008

רז שלום
    התלונות שאתה מתאר עשויות להתאים לדלקת במפרק ה סקרו - אליאק בחלק האחורי של האגן (אם כי בוודאי יש גם סיבות אפשריות נוספות לתלונות). דלקת מסוג זה יכולה להופיע במספר סוגים של דלקות מפרקים. כדי לבדוק את העניין כדאי לבצע צילום של האגן המכוון למפרק הסקרו איליאק ולהתייעץ עם ראומטולוג. לעיתים יש צורך בבדיקות הדמייה נוספות כמו מיפוי עצמות , CT או MRI כדי לבסס את האבחנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשית תודה על המענה

רז
    24/09/2008

אכן היתה לי תקופה שסבלתי מכאבים באזור הגב התחתון (בשעות הבקר המוקדמות), וזה היה חולף תוך זמן קצר, וכן אכן נבדקתי אצל אורטופד וראומטולוג (עבור כאבי המפרק) ובסופו של דבר עברתי גם בדיקות דם וגם רנטגן גם מיפוי עצמות וגם CT בסופו של עניין נתנו לי נקסין.. ולא הבנתי בדיוק מה יש לי. אך בכל מקרה אלו הממצאים: לרנטגן: היה נראה תקין (לדעת האורטופד) במיפוי עצמות: היתה קליטה מוגברת במפרק הכואב CT: ציטוט תוצאה: "המבנה הגרמי של האגן - שמור מרווחים תוך פרקיים בפרקי ירכיים - שמורים. במרווחים של SIJ נראית סקלרוזיציה מינימלית באספקטים איליאקליים משני הצדדים, יותר מימין. כמו כן מימין נראים שינויים ארוזיביים עדינים בעיקר באספקט תחתון של המפרק. המבנה של סימפיזיס פוביס - שמור. לסיכום: בSIJ מימין - שינויים ארוזיביים קלים וכמתואר" סוף ציטוט בדיקות דם: c-reactive protein - 0.54 rheumatoid factor - 9.69 antinuclea r ab - negative dna (ds) ab - 9.10 negative esr - 32 השתדלתי לא להחסיר שום פרט רלוונטי, האם הממצאים יכולים להצביע על משהו? (האם יכול להיות שזה דלקת פרקים כרונית, או שיש אפשרות אחרת...) תודה מראש רז

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו