דלקת פרקים שהרסה לי את החיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת פרקים שהרסה לי את החיים
    נלי
    24/09/2008

מאז שגילו לי דלקת פרקים אני הפסקתי להנות מהחיים בעלי סובל הילדים שלי סובלים עדיף למות מלחיות ככה ובטח איך שהייתי לפני ואני צעירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ל- ghb

ד''ר יעקב אבלין
    24/09/2008

ghb היקרה
    אני מבין מאד את התסכול שלך. החדשות הטובות הן שכיום באמת אפשר לטפל ברוב המקרים של דלקת מפרקים בצורה יעילה ולמנוע את הצורך בלקיחת פרדניזון לתקופות ממושכות, על שלל תופעות הלוואי של תרופה זו. אגב, אחת מתופעות הלוואי של פרדניזון הוא דיכאון ויתכן שהתרופה משפיעה לרעה על מצבך הנפשי.
    הטיפול בפלקווניל הוא השלב הראשון במלחמה נגד הדלקת ואם תרופה זו אינה מספקת ניתן ובהחלט צריך "לשדרג" במהירות ולעלות בתרופות יעילות יותר, החל ממטוטרקסאט וכלה בתרופות הביולוגיות מקבוצת האנטי TNF. בערת תרופות אלה ניתן ברוב הגדול של המקרים להשיג הקלה מאד משמעותית, לדכא את התהליך הדלקתי ולהפטר מהסטרואידים.
    עם זאת, אם הדיכאון מהווה בעייה משמעותית, דבר שבהחלט יכול לקרות אצל אנשים צעירים אשר צריכים פתאום להתמודד עם בעייה כל כך מתסכלת, כדאי להעזר גם בטיפול פסיכולוגי משלים כדי לשפר את דרכי ההתמודדות עם המצב.
    רפואה שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו