פיברומיאלגיה והריון-דחוף בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיברומיאלגיה והריון-דחוף בבקשה
    עידית
    02/10/2008

ד"ר אבלין שלום, אני בשבוע 35 להריון ראשון ותקין. מאובחנת כחולת פבירומיאלגיה מזה כ-4 שנים. מאז שנכנסתי להריון היתה הקלה משמעותית בכאבי הגב והמגרנות, אולם בחודש האחרון אני סובלת מכאבים מאוד חזקים בגב בתחתון, במרכז הגב ובאיזור הצלעות. המיילדת איתה התייעצתי ייעצה להגיע ללידה עם אישור רפואי על כך שאני יכולה לקבל אפידורל - מאחר ואין יכולת לקבוע בוודאות אם הכאבים הם מהמחלה או מההריון. בנוסף, לא ידוע לצוות האם יש השלכות על המחלה כתוצאה מהאפידורל (יותר מאצל נשים אחרות). מה דעתך? תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דילגו על שאלתי. אשמח לקבל מענה. תוד

עידית
    05/10/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעידית

ד''ר יעקב אבלין
    06/10/2008

עידית שלום
    אין שום מחקרים הקושרים בין פיברומיאלגיה לבין סיבוכי הריו בכלל ולבין הרדמה אפידוראלית בפרט. כך שלמעשה - איננו יודעים אם זריקה אפידוראלית עלולה לגרום נזק הקשור לפיברומיאלגיה. אם המרדימים חושבים שהזריקה נחוצה - אין "איסור" לבצע אותה בגין האבחנה של פיברומיאלגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו