פיברומיאלגיה ושחייה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיברומיאלגיה ושחייה
    עומר
    02/10/2008

שלום, אני בן 19, אובחנתי לא מזמן כחולה פיברומיאלגיה. הומלץ לי בין היתר על ידי הרופא על שחייה. שאלתי היא כזו: כשאני שוחה, כיצד עדיף לי לשחות (אני שוחה חזה, זה בסדר או שעדיף משהו אחר?): א) עם תנועות ארוכות, באיטיות ועם הרבה שהייה מתחת המים (לתת לגוף להגיע עד סוף המרחק שהוא יכול להגיע אליו בעקבות התנועה האחרונה שנעשתה) - כך שלמעשה המאמץ של השרירים קטן יותר וזמן ההגעה מצד אחד לצד האחר של הבריכה איטי יותר. ב) עם תנועות קצרות, מהירות יותר ונמרצות יותר עם שהייה קצרה בכל פעם מתחת למים (לא לחכות עד שהגוף ימצה את מירב המרחק אליו הוא יכול להגיע בעקבות התנועה האחרונה, אלא לתת לו כל פעם דחיפה מחדש עם שהייה קצרה בלבד בין תנועה לתנועה) - כך שהמאמץ של השרירים גדול יותר וזמן ההגעה מצד אחד של הבריכה לצד האחר מהיר יותר. צריך לציין שאני מסוגל לשני הסגנונות לדעתי בלי הרבה בעיות. בתודה מראש, עומר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיברומיאלגיה ושחייה

הוספת תגובה

• תשובה לעומר

ד''ר יעקב אבלין
    06/10/2008

עומר שלום
    אמנם אין שום מחקר שיכול לענות על שאלתך בצורה מדעית אך ככלל המטרה היא לבצע פעילות אירובית אשר היא שהוכחה כיעילה בפיברומיאלגיה לכן אני מציע לבצע את צורת השחייה שגורמת למאמץ אירובי גדול יותר (כנראה השיטה השנייה שתארת) - בתנאי שזה באמת לא קשה לך. המטרה היא לבצע את הפעילות בצורה הדרגתית ולא להגיע למאמצים שקשה לך לעמוד בהם.
    שחייה נעימה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה!

עומר
    06/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו